МВнР: Не се превозват пътници с туристическа цел от Сърбия към България

  • 08 август 2012 19:39

  • 771
  • 1
МВнР: Не се превозват пътници с туристическа цел от Сърбия към България
©

Български и сръбски автобуси нямат право да осъществяват случаен превоз на пътници с туристическа цел от сръбска територия към България, като обратното се отнася и за сръбски превозвачи, съобщиха от Министерството на външните работи във връзка с оповестения днес от „Атака” случай с група българи от Босилеград, които, за да влязат в България, е трябвало да преминат пеш българо-сръбската граница.

Чрез посолството си в Белград външно министерство се е обърнало за разяснение към сръбските власти, както и към компетентните български институции.

От Министерствата на транспорта на Сърбия и България информираха, че съгласно чл. 6 от действащата Спогодба между правителството на Република България и съюзното правителството на Съюзна Република Югославия за международни автомобилни превози на пътници и товари от 2003 г. Спогодбата допуска по изключение подобни превози само след поискано и получено от компетентните власти на двете страни разрешение.

МВнР напомня, че действащата нормативна уредба трябва да се спазва и от двете страни по спогодбата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
771 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Обикновен българин

2012.08.25 | 18:16

1
Ебахти и спогодбата - тия, дето са я подписали, наред ли са? Интересно ми е тогава хилядите оферти от туроператори с "регулярен" автобусен превоз ли се извършват???!!!

Добави коментар

Водещи новини