Водещите новини! Забраната на украинско зърно нанесла щети в размер на 146 млн. лв. Тагарев: Русия ни провокира, обсъждаме отговор (и още…)

  • 13 септември 2023 19:04

  • 2294
  • 4
Водещите новини! Забраната на украинско зърно нанесла щети в размер на 146 млн. лв. Тагарев: Русия ни провокира, обсъждаме отговор (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 септември   

 

„Забраната за внос на украинско зърно, която служебният кабинет поиска от ЕК, към момента е нанесла щети на хазната в размер на 146 млн. лв. от невнесено ДДС. Ако забраната продължи до края на годината, очакваме щети от 40 млн. лв. на месец“.

Това заяви пред журналисти финансовият министър Асен Василев.

„Това, което мисля, че е ясно за всички, е следното – с това си непремерено решение служебният кабинет лиши хазната от приходи и накара целия български народ да плаща по-скъп хляб, по-скъпо брашно и по-скъпо олио и фуражи, а оттам и по-високи цени на млечните и месните продукти, за да защити един сектор, който миналата година е генерирал декларирана печалба от 2,5 млрд. лева“.

Асен Василев: Забраната за внос на украинско зърно нанесе щети в размер на 146 млн. лв.

***

Русия е продължила обявяването на затворена за плаване зона в Черно море засега до края на този месец. Тази зона засяга води, които са част от българската икономическа зона. Русия ни провокира. Този коментар направи министърът на отбраната Тодор Тагарев.

България обсъжда отговор на тези провокации - и самостоятелен, и заедно със съюзниците ни в НАТО, добави министър Тагарев. Като част от отговора той посочи обявеното вече спешно купуване на ракети за бреговата охрана.

Тагарев: Русия ни провокира, обсъждаме отговор със съюзниците в НАТО

***

Учебната година започва с празненства в 2349 български училища, като 702 000 деца ще са учениците от първи до 12-и клас.

Над  57 000 деца ще прекрачат прага на училището за първи път. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг, на който бяха представени мерките за безпроблемното преминаване на първия учебен ден за тази година.

Правителството с мерки за безпроблемното протичане на новата учебна година

***

С поредна промяна на Закона за съдебната власт парламентарната Комисия по правни въпроси реши на първо четене, че прокурорът за разследване на главния прокурор ще може да разследва и неговите заместници. 

Правна комисия реши: Прокурорът, разследващ обвинител №1, ще може да разследва и неговите заместници

***

Борислав Сарафов посочи по време на заседанието на прокурорската колегия, че в направените от него предложения за образуване на дисциплинарните производства става въпрос за тежки нарушения и бездействие на посочените магистрати, което е довело до тежки увреждания на авторитета на прокуратурата.

Започват 7 дисциплинарни производства срещу магистрати заради "Осемте джуджета"

***

На 28.10.2022 г. около 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, В.М. се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ

На неустановена дата през м. декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. На 21.07.2023 г. около 17,30 ч. в гр. Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Б.Р. 

Прокурорският син от Перник се сдоби с ново обвинение, този път за закана за убийство

***

Мерките, предприети от правителството на Колумбия по ограничаването на засетите с кока площи, работят. Това каза  правосъдният министър на латиноамериканската страна Нестор Осуна, предаде испанската новинарска агенция ЕФЕ, цитирана от БТА.

Членът на правителството в Богота коментира доклада на ООН, в който бе регистриран рекорд на площите, засети с растението, от което се добива кокаин.

Колумбия: Мерките на правителството по намаляване площите, засети с кока, работят

***

„Украинската атака в пристанището на окупирания през 2014 г. черноморски град Севастопол унищожи руски боен кораб и подводница", това написа в. „Украинская правда".

„Вследствие на нападението бяха унищожени военнодесантният кораб "Минск" и подводницата "Ростов на Дон", посочи още медията.

„Основната трудност бе "Ростов на Дон". Нашите въоръжени сили не разполагат със средства за борба срещу подводници по море (специални кораби, въоръжени с торпеда срещу подводници). Ето защо бе взето решение "Ростов на Дон" да бъде ударена, докато се намира на сух док в Севастопол", добави вестникът.

Русия остана без кораб и подводница след украинската атака в Севастопол

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2294 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Lissa

2023.09.14 | 01:32

4
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.13 | 23:35

3
Ура! братушките са все по близо до нас, за да ни пазят от фашистите. Да ги посрещнем още веднъж с хляб и сол като освободители.
Фичо

2023.09.13 | 22:29

2
Глупаци. Стойте си в гащите и не се фукайте с чужди сили. Нещастници.

2023.09.13 | 20:15

1
Ура! братушките са все по близо до нас, за да ни пазят от фашистите. Да ги посрещнем още веднъж с хляб и сол като освободители.

Добави коментар

Водещи новини