Водещите новини! Северна Корея изстреля балистична ракета. Путин пристигна на космодрума Восточний. Изслушват Тодор Тагарев в НС (и още…)

  • 13 септември 2023 13:14

  • 1234
  • 1
Водещите новини! Северна Корея изстреля балистична ракета. Путин пристигна на космодрума Восточний. Изслушват Тодор Тагарев в НС (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 септември   

 

Северна Корея изстреля най-малко една балистична ракета край източното си крайбрежие, съобщиха южнокорейският Обединен съвет на началник-щабовете и японската брегова охрана, предаде Ройтерс.

Това се случи само няколко часа преди лидерът Ким Чен-ун да се срещне с Владимир Путин в Русия.

Не бяха предоставени подробности за размера или обхвата на ракетата. Но около пет минути след предупреждението за изстрелването японската брегова охрана съобщи, че ракетата е паднала.

Северна Корея изстреля балистична ракета

***

Путин обяви пътуването си до космодрума, докато говореше на пленарната сесия на Източния икономически форум. Той обаче отказа да разкрие целта на пътуването си. "Имам своя съответна програма там, когато стигна, ще разберете", каза президентът, предаде БТА.

Путин пристигна на космодрума Восточний

***

Въпросите към него са свързани предимно с позицията на България към новите регионални планове за защита на територията на НАТО и сигурността в Черноморския регион.

Изслушват Тодор Тагарев в Народното събрание

***

„Искам да благодаря на България и Румъния, че ръководят пътя. Те са лидери – показаха най-добри практики и за убежището, и за връщането. България и Румъния са част от нашето шенгенско пространство. Нека ги пуснем вътре без повече забавяне“, каза тя. 

Думите ѝ бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

Урсула фон дер Лайен: България трябва да бъде приета незабавно в Шенген

***

Мария Габриел очарована от посланията на Урсула фон дер Лайен

***

„Първата гледна точка е на зърнопроизводителите, които искат забраната да продължи и обвиняват правителството в липса на държавна подкрепа. 

Втората гледна точка е на правителството, което има грижа да осигури по-ниски цени на хранителните стоки, на фуражите, по-ниска инфлация, повече постъпления в бюджета от внос и износ, както и подкрепа на засегнатите зърнопроизводители“.

Правителството иска възобновяване на вноса на зърно от Украйна

***

Нека да е ясно, че държавата има ангажимент преди всичко към своите граждани. Това, което направиха зърнопроизводителите пролетта, да протестират, да плашат с блокиране на страната, само и само да продължат да си помпат печалбите, докато хората плащат по-високи цени за хранителни продукти, е недопустимо“.

Защо забраната за внос на украинско зърно е абсолютно неоснователна

***

Русия повиши сериозно прогнозата си за инфлацията за следващите две години и прие, че рублата ще продължи да отслабва спрямо долара, сочат макроикономическите параметри, подготвени от министерството на икономиката с оглед на продължаване на войната в Украйна и нарастване на свързаните с нея разходи, предаде Ройтерс.

Русия вдигна прогнозата си за инфлацията и прие, че рублата ще продължи да отслабва

***

Части от новата руска 25-а общовойскова армия (25 CAA) вероятно са разположени в Украйна за първи път. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Лондон: Русия бърза да хвърли ново военно формирование в боевете в Украйна

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1234 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тагаренко Украинска Подлога!

2023.09.13 | 16:06

1
Не може да изкара Тагаренко БТР те и САУ-100,които даваме на Украйна!! Подарява Продажната твар друда на нашите Родители! Как можа да се роди и очува такъв Продажник и Българомразец!! Оня горе ще Накаже целия му род!!

Добави коментар

Водещи новини