Ще издигат националния флаг на хълма "Боровец" в Ямбол днес

  • 13 септември 2023 07:54

  • 794
  • 0
Ще издигат националния флаг на хълма "Боровец" в Ямбол днес
© Novini.bg/ Canva

В Ямбол президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще участва в тържествената церемония по издигане на националното знаме. Трикольорът се издига на най- високото място на града и се вижда на десетки километри.

Голяма част от средствата за издигането на 55 – метровия пилон с националния флаг на хълма „Боровец“ са събрани от дарения на жителите на Ямбол. 

Свалиха наполовина знамето на пилона в Рожен заради националния траур

Знамето е с размери 11 на 18 метра и вече се развява над града. Историята на българското знаме има специално значение за Ямбол, тъй като идеята за създаването на неговия първообраз принадлежи на българския патриот от Ямбол Иван Параскевов, а изработването му през 1877 г. е дело на неговата дъщеря Стилияна Параскевова. 

Официалното церемония по издигането на националния флаг, в която ще вземе участие президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е от 19,30 часа . По-рано през деня ще бъде открит паметник на Иван Параскевов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини