Водещите новини! Засега 51 партии и 8 коалиции са подали документи за изборите. Таяни: Ким е възможно най-лошият партньор за Путин (и още…)

  • 12 септември 2023 19:09

  • 1933
  • 3
Водещите новини! Засега 51 партии и 8 коалиции са подали документи за изборите. Таяни: Ким е възможно най-лошият партньор за Путин (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 септември   

 

По-рано днес от ЦИК обявиха, че до момента 51 партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за местния вот на 29 октомври, като от тях са регистрирани 29 партии и пет коалиции. 

За сравнение през 2019 г. общо подали документи за регистрация са 64 партии и осем коалиции, като допуснати до изборите са били 59 партии и седем коалиции.

ПП-ДБ се регистрираха за изборите и обявиха: Демократичните ценности ще влязат и в местната власт

***

Смениха ръководството на военното предприятие „Терем“

***

Тя следва да замени Мария Габриел, която подаде оставка като еврокомисар на 15 май, за да заеме поста на заместник министър-председател и министър на външните работи на България. 

Иванова запазва ресорите на Габриел „Наука, младеж, образование и култура“.

Илиана Иванова разкри кои са първите задачи и предизвикателства, с които трябва да се справи

***

По указания на наблюдаващия делото прокурор се извършват интензивни действия по разследването за установяване причините за възникване на пътнотранспортното произшествие, както и самоличността на пострадалото лице, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Прокуратурата с първи подробности за трупа, открит в изгоряла кола

***

Шахът е постъпил като експонат в музея от 2016 година, припомнят от екипа. Тогава Салимова става световна шампионка за девойки до 12 годишна възраст. Дарението е направено лично от нея.

През 2016 година Нургюл Салимова получава званието Почетен гражданин на община Опака.

Музеят в Попово показва първия шах на Нургюл Салимова

***

В момента тя пише втората книга - за пътешествието си от връщането си в Индия - през цяла Азия, Австралия до Нова Зеландия. В третата книга ще разкаже за приключенията си в Южна Америка, а четвъртата ще е за пътуването в Централна и Северна Америка.

Българка е първата жена, обиколила света на мотоциклет

***

„…има някои странни обстоятелства в смъртта на пропагандиста. "Първо, така наречените власти в Донцек не направиха никакво изявление относно инцидента, при който загина военният кореспондент. Не бе разпространена и информация дали е започнато разследване за причините за катастрофата, обявен ли е за издирване шофьорът на автомобила, блъснал Дубовой, и т.н.“

Второ, Дубовой бе симпатизант на  Игор Гиркин-Стрелков. Последният бе отявлен критик на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу и антуража му заради неуспехите в Украйна. Гиркин-Стрелков бе арестуван наскоро заради обвинения в екстремизъм. Военният кореспондент сравни задържането на Гиркин-Стрелков с пуча на Евгений Пригожин от края на юни“.

Руски пропагандист загина при мистериозни обстоятелства в Украйна

***

„Русия е изолирана, но се опитва да излезе от тази изолация. За свободния свят тя е агресивна сила. Китай също е обезпокоен от отношението на Москва“.

Вицепремиерът и министър на външните работи на Италия Антонио Таяни заяви днес, че руският президент Владимир Путин прави грешка, като се опитва да укрепи връзките си със Северна Корея и нейния лидер Ким Чен-ун

Антонио Таяни: Ким е възможно най-лошият партньор за Путин

***

„Както сочат данни, получавани от разузнавателни служби на Южна Корея, Пхенян, въпреки силно рекламираните си успехи в областта на военнопромишления комплекс (ВПК), не произвежда качествени боеприпаси. Те или не достигат до целите си, или се взривяват преди изстрелването си и т.н.“, посочи Ройтерс.  

„Така че дори ако КНДР предаде на Русия няколко милиона артилерийски снаряди, те няма да бъдат ефективни“.

Русия ще получи милиони некачествени снаряди от КНДР?

***
Обстойно и дългогодишно проучване, публикувано днес, анализира случаите на сексуалните посегателства от страна на пастори и други религиозни представители на Римокатолическата църква в Швейцария, е установило над 1000 такива случая от средата на 20-и век насам, предаде Асошиейтед прес.

Установиха над 1000 случая на сексуални посегателства в Швейцарската католическа църква

***

Археолози съобщиха, че са много близо до откриването на мястото, където са погребани, по всяка вероятност заедно, последната владетелка на Египет Клеопатра и нейният възлюбен – римският пълководец Марк Антоний.

Учените смятат, че са установили точното местонахождение, където са погребани едни от най-влиятелните фигури от човешката история.

Тайнствената гробница на Клеопатра и Марк Антоний най-накрая ще бъде открита. Тя се намира в района на Тапосирис Магна, на около 30 км от Александрия.

Известен археолог със сензационна новина: Напът сме да открием общия гроб на Клеопатра и Марк Антоний

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1933 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lissa

2023.09.13 | 01:38

3
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.12 | 23:26

2
СЛАВА НА ПУТИН!

2023.09.12 | 21:52

1
Това е просто бомба: Искате ли нови усещания в S.E.X?------->>> welcome.to/blogxx

Добави коментар

Водещи новини