Жители на Симитли отбелязаха Малка Богородица и празника на града в храма „Рождество на пресвета Богородица“

  • 08 септември 2023 14:53

  • 698
  • 0
Жители на Симитли отбелязаха Малка Богородица и празника на града в храма „Рождество на пресвета Богородица“
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Жители на Симитли отбелязаха Малка Богородица и празника на града в храма „Рождество на Пресвета Богородица“. От сутринта църквата в центъра на Симитли се изпълни с миряни, дошли да се помолят на Света Дева Мария, за която вярват, че покровителства града. 

Днес честваме рождението на Божията майка, тази, която се удостои да вмести в себе си невместимия, защото Бог, създавайки света, след грехопадението на Адам и Ева подготвяше човечеството именно за това славно събитие – Синът Божий да приеме човешки образ, за да ни изкупи от първородния грях, да победи смъртта и със своята смърт да ни възкреси от мъртвите, каза отец Спас Веселински пред БТА.

Църквата чества Рождество Богородично

Малка Богородица се отбелязва като празник на Симитли от отколешни времена, виждате колко много хора отиват в църквата, каза кметът на общината Апостол Апостолов. Той посочи, че днес е трябвало да има и голяма празнична програма, с много местни състави и изпълнители, както и популярни певци, но в знак на почит към загиналите в община Царево и във връзка с обявения за днес Ден на национален траур, цялата програма е отложена за утре, 9 септември.

„Днес виждате, че и настроението е минорно в града, единствено посещението в черквата е както всяка година“, каза още Апостолов и посочи, че местните хора са набожни, обичат днешния празник и всяка година на 8 септември изпълват храма и двора около църквата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини