Водещите новини! ЕК ни предоставя помощ след наводненията. Двама братя – бесарабски българи, загинаха на фронта в Украйна (и още…)

  • 07 септември 2023 19:09

  • 1893
  • 4
Водещите новини! ЕК ни предоставя помощ след наводненията. Двама братя – бесарабски българи, загинаха на фронта в Украйна (и още…)
© Getty Images/Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 септември   

 

Забелязал ги от брега човек опитал да достигне до тях с кану, но неуспешно. На място пристигнала бреговата охрана, чийто екип извел децата до сушата, предаде БНТ.

Турската брегова охрана е спасила две българчета, отнесени от силното течение

***

Европейската комисия съобщи, че по молба на България е предоставила на българските власти данни от спътниковата система "Коперник" за оценка на обстановката в районите, поразени от наводненията по Южното Черноморие в последните дни.

Предоставяме кадри от района на Бургас, уточни говорител на ЕК. Ако впоследствие постъпи молба за съдействие по механизма на ЕС за гражданска защита, ще направим всичко възможно да окажем необходимото съдействие, добави той.

ЕК предоставя помощ на България след наводненията

***

Държавата създава експертна комисия, която да разследва щетите от наводненията в Бургаско

***

Утрешният ден ще бъде Ден на национален траур за жертвите, загинали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 г., реши правителството.

В бедствието загубиха живота си двама мъже и две жени. Преди началото на правителственото заседание премиерът и министрите почетоха тяхната памет с едноминутно мълчание.

Утре ще бъде Ден на национален траур в памет на жертвите от наводненията

***

Екоминистърът: Замърсяването в засегнатите от наводненията райони не е тежко

***

Двама родни братя - Игор и Евгиний Бончеви от с. Надеждовка, Арцизка община, Болградски район, загинаха на фронта през тази година. „Това е голяма трагедия за семейството – загинаха двамата им синове на 32 и 38 години", написаха от Арцизката община в официалния си сайт.

Младшият сержант Евгений Бончев е служил в 11 бригада „Михаил Грушевски“ на Националната гвардия на Украйна. 38-годишният българин е убит на фронта на 29 август. Евгений се записва в редовете на украинската армия в първите дни на войната. През 2001 г. той е завършил с отличие училището в родното си село, след което е завършил Измаилския държавен педагогически университет. 

Двама братя - бесарабски българи, загинаха на фронта в Украйна

***

Според служителя в Пентагона: Контраофанзивата на Киев набира обороти. Ако допреди две седмици бях песимист за напредъка на ВСУ, то сега вече съм настроен много оптимистично.  

САЩ: Украйна може да пробие руските отбранителни линии до края на 2023 г.

***

Днес говорителят на украинската Гранична полиция Андрий Демченко заяви: Военното министерство в Москва разполагаше около 10 000 войници и офицери в Беларус. Те провеждаха тактически учения за бойни действия срещу нашата страна. Тези военни напуснаха Беларус и не бяха сменени на ротационен принцип, каквато бе практиката доскоро.

„Де факто в момента в Беларус няма руски военни", каза още той.

Украйна: Русия де факто изтегли военните си от Беларус

***

Кремъл за решението на САЩ да даде боеприпаси с обеднен уран на Киев: Много лоша новина

***

Рядка и ослепителна космическа експлозия, която засенчва повечето свръхнови във Вселената, беше забелязана от изследователи от Университета Куинс в Северна Ирландия, съобщи БТА.

Необичайният взрив бил ярък колкото стотици милиарди слънца, но почти наполовина по-краткотраен от типичната свръхнова.

Изследователите регистрирали събитието с помощта на мрежата от роботизирани телескопи „Атлас". Телескопите в Хавай, Чили и Южна Африка сканират цялото видимо небе всяка нощ, за да открият всеки обект, който се движи или променя яркостта си.

Рядка космическа експлозия беше наблюдавана от изследователи във Великобритания

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1893 4

Коментари 4

Добави коментар
Lissa

2023.09.08 | 01:11

4
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.07 | 22:13

3
Всичко мъжко в Украйна ще бъде убито ! Така искат англосаксиите ! И да си сменят пола пак няма да се спасят ! Наркоманската Зелка ще мобилизира и жените ! Единствената надежда е белия байрак и предаване на руската армия ! СЛАВА РОССИИ !
Слава кохаина

2023.09.07 | 20:20

2
Утрепали ги-така им се пада щом са избрали грешната страна. Да си бяха съояли спокойно у дома...
ЗОРАН

2023.09.07 | 19:34

1
Тяхна си работа,ние каква вина имаме

Добави коментар

Водещи новини