Два нови паркинга ще има във Враца до края на годината

  • 07 септември 2023 11:30

  • 618
  • 0
Два нови паркинга ще има във Враца до края на годината
© Pixabay

Два нови паркинга ще бъдат изградени във Враца, като вече има избран изпълнител и предстои започването на строителните дейности, съобщи на среща с журналисти главният архитект на общината Митко Анатолиев. В изграждането на двете съоръжения ще бъдат вложени над 400 000 лв. 

Първият паркинг ще бъде обособен в района на СУ „Христо Ботев“. Той ще разполага с 47 паркоместа. Почти двойно по-голям ще е другият, който ще се намира е в ж.к. „Дъбника“, в района на бл. „Орбита“ 11. След финализирането на проекта в междублоковото пространство зад детската градина ще бъдат обособени близо 90 места за паркиране.

Приложение ще помага на шофьорите да паркират по-лесно в Пловдив

Подготвя се и проект за още един паркинг в централната градска част, той ще бъде изграден на мястото на амортизираното баскетболно игрище в района на кв. „103“, над Регионалната инспекция по околна среда и води. На мястото, освен паркинг, ще бъде създадена и модерна детска площадка.

Успоредно с това продължават дейностите по обновяване на междублокови пространства във Враца, съобщиха и кметът Калин Каменов. Строително-ремонтните дейности стартираха от ж.к. „Дъбника“, където на всеки новоасфалтиран паркинг бе положена и нова маркировка.

До момента са ремонтирани над 15 междублокови пространства в кварталите на града, като работата продължава по още 15 паркинги и пространства пред жилищни блокове в ж.к. „Сениче“, „Металург“, „Младост“ и „Медковец“, както и в централната градска част.

Последвайте канала на

Нора Виткова
618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини