Лоши са условията за туризъм в планините

  • 04 септември 2023 10:08

  • 592
  • 0
Лоши са условията за туризъм в планините
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Лоши са условията за туризъм, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). Температурите са между 4 и 12 градуса. По най-високите части на планините има мъгла. На места вали дъжд.

От съоръженията работят въжената линия „Ситняково“ на Боровец и първа и втора линии „Студенец“ на Пампорово. На Витоша няма работещи съоръжения.

Планинските спасители съветват туристите да не предприемат преходи в планините днес и да следят прогнозата за времето.

От ПСС са оказали помощ на баща и син, които са се загубили в района на резерват „Парангалица“ в Рила. Спасителите от ПСС в Благоевград са провели акцията успешно. 

За денонощието има и още една акция - по издирването на мъж и жена в Стара планина. Търсенето е продължило до 3:00 часа снощи и тази сутрин е подновено. 

Планински спасители издирват мъж и жена в Стара планина

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен, временно силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°. 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини