Водещите новини! Тръгва делото срещу Радостин Василев. За ден са предотвратени над хиляда опита за влизане на мигранти (и още…)

  • 01 септември 2023 19:09

  • 1674
  • 2
Водещите новини! Тръгва делото срещу Радостин Василев. За ден са предотвратени над хиляда опита за влизане на мигранти (и още…)
© Булфото (архив)/YouTube/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 1 септември   

 

В Софийски градски съд ще се проведе разпоредително заседание по делото срещу независимия народен представител Радостин Василев за опит за принуда, съобщиха от съда. То е насрочено за понеделник, 4 септември, от 15:00 часа.

Тръгва делото за опит за принуда срещу народния представител Радостин Василев

***

Делото срещу Лютви Местан започва отначало

***

„Натискът е много сериозен и то от доста време. От началото на годината до края на юли 103 хиляди граждани на трети страни са опитали незаконно да преминат границата на вход. Натискът е безпрецедентен. Положението е тежко. Няма как при този натиск да не влизат хора по един или друг начин, който са намерили. Затова са и ежедневните задържания във вътрешността на страната“, обясни той.

Калин Стоянов: За ден са предотвратени над хиляда опита за влизане на мигранти

***

Правителството очаква от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД до 8 септември доклад с план-график за възможните кратки срокове, в които страната ни да излезе от режима на дерогация. Това заяви по време на парламентарния блиц контрол премиерът Николай Денков.

Премиерът Денков: "Лукойл Нефтохим" да представи доклад с план-график за сроковете за излизане от дерогацията

***

"Никакво съдействие от Турция - обяснява пред медията ни мъжът. - Дадоха ми едно листче, на което чрез преводач установихме, че пише: "Станислав Станев е подал сигнал, че семейството му е изчезнало на 27-и август. Напуснали са хотела и ги няма. Ще ги издирваме чрез проследяване на телефони, локации т.н.". Нищо не търсят. Седят и чакат да се появят. Това е гавра. Няма данни да е преминала нито границата на Беларус, нито тази на България. Може да е някъде в Турция."

Мистерията се заплита: 3 дни преди изчезването на Елена и децата ѝ, камерите в хотела в Истанбул спират да работят

***

В столичната черква „Св. Седмочисленици” близки, приятели и опоненти се простиха с Николай Колев-Босия.

На опелото присъстваха политици, общественици и хора, известни с непримиримостта си към неправдата.

Приятели и близки се простиха с Николай Колев-Босия

***

Водата в София поскъпва, кубикът ще струва 3,60 лв.

***

Мароко и Алжир имат дълга история на напрежение помежду си, главно за спорната територия Западна Сахара.

Африканските страни имат обща граница от близо 2000 км.

Границата беше затворена през 1994 г. и Алжир прекъсна дипломатическите си връзки с Мароко през 2021 г., обвинявайки Рабат във „враждебни действия“. Мароканските власти нарекоха решението "напълно неоправдано".

Туристи с джетове бяха застреляни от алжирската брегова охрана

***

Първоначално се предполагаше, че първата ракета "Сармат" ще постъпи на бойно дежурство в края на миналата година. През февруари 2023 г. руският президент Владимир Путин обяви, че комплексът "с нова тежка ракета" скоро ще бъде готов за използване.

Новите балистични ракети "Сармат" вече са на бойно дежурство в Русия

***

"Кадиров е нужен на Кремъл. Ръководителят на автономната република в Южна Русия е момчето, което върши мръсната работа на руския президент. Така че ако настоящият държавен глава на Русия напусне Кремъл и на негово място дойде путинист, Кадиров ще запази позициите си. Той ще продължи да демонстрира лоялност към Москва, както прави и сега", каза още Закаев.

Чеченският опозиционер Ахмед Закаев: Владимир Путин няма да убива Рамзан Кадиров

***

"Знайте, че всяка враждебна непровокирана атака срещу Тайван ще доведе до решителна реакция от страна на САЩ", каза Роб Уитман, заместник-председател на Комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, в реч преди срещите с президента Цай Инг-Вен.

САЩ обещаха "решителна реакция" при нападение срещу Тайван

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1674 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2023.09.02 | 01:18

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - Meetme.pw
Емѝ...

2023.09.01 | 20:47

1
❤️Здравейте) Казвам се Емѝ, на 55 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки със други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398058

Добави коментар

Водещи новини