Намаляват случаите на дрогирани и пияни шофьори

  • 31 август 2023 21:17

  • 3198
  • 3
Намаляват случаите на дрогирани и пияни шофьори
© Булфото (архив)

Реалните резултати в борбата срещу производството на наркотици и наркоразпространението са вече видими. Координационният механизъм  между МВР и прокуратурата доказва своята ефективност, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Само през последния месец са разкрити 21 лаборатории за производство и отглеждане на наркотични вещества, включително лаборатория за синтетични наркотици, каквато като мащаб и технология досега не е разкривана в България.

Ефектът е налице и от новите законодателни промени. Вече има образувани повече от 430 наказателни производства и са иззети 214 автомобила от дрогирани шофьори. Мярката има и силно превантивен характер. Свидетелство за това е сериозният спад на новите случаи на заловени шофьори, употребили алкохол или наркотици.

В София например при сходна интензивност на проверките за употреба на алкохол и наркотици са санкционирани 130 шофьори през първата седмица на август, 122 – през втората и едва 58 – през третата.

Данните бяха докладвани на министър-председателя акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по време на днешната среща в Министерския съвет, в която участваха министрите на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните и на електронното управление Александър ЙоловскиАлександър ЙоловскиАлександър Йоловски е магистър по политология от Софийски университет „Св. Климент, изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад., представители на министерствата на образованието и науката и на здравеопазването, ДАНС, Агенция „Митници“ и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

В Министерството на образованието и науката ще започнат експертни разговори за подготовката на мащабна информационна кампания в училищата с цел превенция на употребата на дрога. Децата ще бъдат запознати с огромните вреди от наркотиците.

Представителите на НСОРБ изразиха готовност активно да участват в темата, като си сътрудничат.

Заловиха 16 пияни и 6 дрогирани шофьори за ден

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3198 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.01 | 06:34

3
Няма кой да ги хване затова
Lissa

2023.09.01 | 01:52

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Xmiss.pw
Пфф

2023.08.31 | 22:26

1
По скоро зачестяват подкупите

Добави коментар

Водещи новини