В Бургас ще бъде допълнително обезопасена инфраструктурата около училища и детски градини

  • 31 август 2023 08:48

  • 818
  • 0
В Бургас ще бъде допълнително обезопасена инфраструктурата около училища и детски градини
© Уикипедия

Община Бургас ще обезопаси допълнително инфраструктурата около училища и детски градини. Там, където е необходимо, ще бъде обновена хоризонтална маркировка, ще бъде ремонтирана вертикална сигнализация, системите за безопасност, осветлението. Предвижда се и подкастряне на растителност, съобщиха от общинския пресцентър.

От няколко дни се извършват обходи и огледи на състоянието на пътната мрежа в общината. Оценява се състоянието на пешеходните пътеки, състояние и липса на пътни знаци, как са предпазните парапети, каква е осветеността на местата за пресичане на пешеходци и състоянието на растителността в обхвата на пътя.

Ръководствата на учебните заведения са ангажирани за подаване на информация за нередности по пътната инфраструктура и елементите за безопасност около училища и детски градини. След анализ на събраната информация, ще започнат необходимите дейности по ремонт и допълнително обезопасяване.

Откриването на учебната година ще бъде на 15 септември. Данните от електронната система за записване в първи клас сочат, че с 210 първокласници повече ще започне наесен новата учебна година в Община Бургас.

Последвайте канала на

Десислава Станева
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини