Колекцията на Божков - под денонощна охрана от Жандармерията в НИМ

  • 30 август 2023 14:25

  • 1743
  • 2
Колекцията на Божков - под денонощна охрана от Жандармерията в НИМ
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Предметите от колекцията на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от са иззети с прокурорска заповед и се явяват веществени доказателства по делото. Това отговори на запитване от БНТ директорът на НИМ доц. д-р Бони Петрунова.

Колекцията се съхранява в Националния исторически музей по нареждане на българската прокуратура, като от самото начало на приемането им в сградата на НИМ са прибрани в предварително одобрени от прокуратурата помещения, до които нито един служител на музея (включително и ръководството) няма пряк достъп.

Залите са със засилена 24-часова охрана от страна на Жандармерията. Достъпът до тях става само и единствено след разрешение на наблюдаващия по делото прокурор и в присъствие на представител на прокуратурата.

Относно съхранението на предметите, то още от самото им приемане, те са поставени в специално закупени за целта витрини и се съхраняват при идентични условия с останалите движими културни ценности собственост на НИМ.

Къци пита Божков: Има ли шанс колекцията Ви да може да се възстанови в експозиция?

За допълнителни въпроси свързани с казуса, следва да се отправи запитване до прокуратурата.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1743 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
байдън и този кучи син

2023.08.30 | 16:10

2
върнете на човека картините

2023.08.30 | 14:53

1
ЗАЩО Е В НИМ? АМИ ЗАЩОТО ДИРЕКТОР НА НИМ Е ЕДНА ПРОСТА СЕЛЯНКА ЛИЧНО ПОДБРАНА ОТ ПРОСТАКА БОЖИДАР ДИМИТРОВ ЗА ДА Е ВЯРНА НА МУТРИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини