Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството на акад. Стефан Додунеков

  • 06 август 2012 14:31

  • 654
  • 0
Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството на акад. Стефан Додунеков
©

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 изпрати съболезнователен адрес до семейството, роднините и близките на председателя на Българската академия на науките акад. Стефан Додунеков.

„С дълбока скръб посрещнах вестта за кончината на големия учен и председател на Българската академия на науките акад. Стефан Додунеков! Моля, приемете моите и на депутатите в 41-то Народно събрание най-искрени съболезнования и съчувствие по повод тежката загуба“, пише председателят на парламента.

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 отбелязва, че се разделяме с един от най-видните български учени, чиято неуморна дейност е ценен принос в развитието на българската математическа наука, човек с доказан обществен и професионален авторитет, дълбоко уважавана и достойна личност.

„Изборът преди няколко месеца на акад. Додунеков за председател на Българската академия на науките беше свързан с много надежди и очаквания за утвърждаване на академията като модерен и уважаван научно-изследователски център. И единствено времето не стигна той да реализира амбициозните си и благородни цели на този отговорен пост“, допълва тя.

„Ще запомним акад. Додунеков като учен и преподавател, оставил трайна диря в българската наука и извоювал си достойно място в духовния и научен елит на нацията! За българските учени и математици и особено за младото поколение той ще остане висок и вдъхновяващ образец на личност, посветила себе си на науката за доброто на България и просперитета на обществото ни“, отбелязва председателят на Народното събрание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини