В Опака се подготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова

  • 22 август 2023 11:15

  • 3219
  • 2
В Опака се подготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

В Опака се подготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова. Родената, израснала и до днес живееща в село Крепча, Салимова и досега бе една от визитките на населеното място и общината, но с успеха си в Баку, записа името му на световната шахматна карта. Това каза секретарят на община Опака Неше Ашим, цитиран от Бта.

Вчера Нургюл Салимова завърши на второ място в Световната купа по шахмат за жени, която се провежда в столицата на Азербайджан Баку.

Представянето на Салимова  бе следено с интерес от жителите на родното й село, но и от всички в региона. Постижението й утвърждава авторитета на България в световен мащаб и издига престижа на страната, каза Ашим. Младата ни съгражданка заслужава за бъде посрещната като победител, защото за нас – тя е точно това. За пореден път показа своята упоритост, талант и оправда труда през годините, допълни секретарят на общината.

Треньорът на Нургюл Салимова за първата ѝ реакция след мача: Разочарование и умора

Нургюл Салимова се очаква да пристигне в родния край в четвъртък или в петък. Обявената през 2016 г. за почетен гражданин на Опака Салимова ще бъде посрещната почетно – по традиция с хляб и сол. Вече са поръчани плакати и афиши, с които администрацията публично да поздрави за успеха съгражданката си. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
3219 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
xxx

2023.08.22 | 13:42

2
❤️Казвам се Па'ула, на 23 години съм) Амбициозен SЕХ модел 18+) Обичам да ме снимат гола) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id369032
Хан Крум

2023.08.22 | 12:08

1
Наистина повод за гордост. Красива, умна и талантлива. Браво на Нургюл.

Добави коментар

Водещи новини