Русия вкарва луната в списък с неприятелски космически обекти…

  • 21 август 2023 17:41

  • 5119
  • 0
Русия вкарва луната в списък с неприятелски космически обекти…
© Getty Images/Novini.bg

Хотели как лучше, а получилось как всегда
...

 

След като руската ракета, по навик, се разби, резидентът Грумен Градев призова войнолюбците да престанат да правят космически програми, за да оставят руснаците на мира да си пробват още колкото пъти им трябва, за да успеят да покорят луната и да не им се пречкат из космоса, защото на кривата ракета, както знаем…

Междувременно, след като руската ракета се разби на лунната повърхност, руското ръководство започна свое разследване, породено от слух, че – по принцип – ракетите могат да кацат, без да се разбиват или взривяват нещо наоколо. За всеки случай, от кремъл обявиха слуха за вражеска пропаганда и заявиха, че досега ракета, капсула, кораб или каквото и да било друго не е кацало на луната. Журналистът, попитал за „Аполо“ и Нийл Армстронг, се оказа чуждестранен агент, заподозрян в шпионаж, саботаж и че лъже на белот, заради което бе изпратен в трудовопоправителна колония зад полярния кръг, където да развива кариерата си. 

Малко разклатен от космическите неуспехите на братушките, резидентът Грумен Градев заплаши да не му пипат бяло-синьо-червените линии на търпението, защото в аптеката до тях е свършил мента-глог-валерианът. А освен това нервите му били малко разклатени, защото шефката от губернаторския дворец казала, че дните му на спяща клетка са към края си и скоро ще го будят, че идват избори.  

Съкрушен от лунния неуспех на любимите си,  Грумен Градев поне можа да се зарадва малко на успеха на рускинята Горячкина над българката Салимова на финала на Световната купа по шах. За всеки случай си беше подготвил писмо, с което да сезира Конституционния съд, ако се беше случило българката да победи рускинята, но развитието на втората партия в тайбрека го лиши от това удоволствие. Все пак, като истински патриот, от типа мятащи знамето по пода, свито на топка, Градев най мрази българи да цакат руснаци. 

Радостта му обаче трая прекалено кратко, защото, докато рускинята биеше на шах, съветът по сигурността към МС се събра да обсъжда ефектите при прекратяване на дерогацията за „Лукойл“. Не че беше много важна среща, ама сипа сол в раната. 

Разгневен, Градев пое дълбоко въздух и се изля: „Днес казваме „НЕ“ на пълзящата цензура“, викна от балкона, добавяйки: „Не на доносничеството!“, вдигна юмрук и продължи: „Днес взимат Росенец от руснаците, утре ще обявят и че е забранено да станем шестнайсета република! Днес казваме стига. Пагубна заблуда е, че да си европеец означава да задраскаш историята и да се присмиваш на руснаците, че не могат да приземят един самовар на луната“. 

А по отношение на „сглобкаджийското“ (както са му казали да го нарича) управление, абсолютно непопитан от никого, но понеже не могат да го спрат да повтаря едно и също, заяви: „Не на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност и които аз лично вкарах в политиката и ви казах, че българското им гражданство е подробност, ама вие имате памет като на златна рибка с деменция, така че сега мога да си говоря каквото си искам, щото така или иначе нищо не запомняте, а и не разбирате, а и я гледайте какъв силен юмрук срещу мафията имам“. 

После призова хората да продължат да питат дали „сглобката“ на „сглобкаджийското управление“ е сглобена от Алексей Петров, без значение колко пъти им отговарят едно и също. Също и да не спират да питат за другите наболели проблеми, които задължително трябва да циркулират в пространството преди избори, защото са важни, като: кемтрейлса и наистина ли НАТОвските самолети вече ни пръскат по два пъти на ден; ще има ли задължително жертвоприношение в чест на Сорос и Бил Гейтс; кога ще ни чипират; колко плащат норвежците за българско дете; както и прави ли петджито кокошките да снасят джендър яйца, които карат православните да искат да си сменят парите в евро. 

_______________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията и на Novini.bg като цяло.

 

Последвайте канала на

Александър Томов
5119 0

Свързани новини

Водещи новини