Плевнелиев се самоуспокои за Шенген

  • 05 август 2012 20:47

  • 2331
  • 20
Плевнелиев се самоуспокои за Шенген
© BulFoto

Според Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното България е изпълнила изискванията за присъединяване към Шенген, справя се блестящо и пази добре шенгенските граници.

Това държавният глава заяви днес пред журналисти в м. "Предела", където бе за отбелязване на 109-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание и за събора на народното творчество "Пирин пее". Той бе помолен за коментар на изявлението отпреди дни на министъра на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих, "попарил" надеждите на България и Румъния за бързо присъединяване към Шенгенското пространство в интервю за германска медия.

"Към момента българските институции нямат други индикации за промяна на позициите на Германия освен интервюто на немския вътрешен министър, което той дава за една регионална немска медия, каза българският държавен глава. Ние вярваме, че България ще получи една позитивна оценка. Ние сме убедени, че двуетапният план е правилен и също така очакваме една коректна оценка на нашите усилия. Знаете много добре, че България се справя блестящо и пази шенгенските граници по един не по-лош начин, да кажа - много по-добър, от много други държави. Така че - да, това интервю е факт, но в момента нямаме други индикации за промяна на политиката и на позицията на Германия."

Президентът допълни, че е проверил специално в Министерството на външните работи, в Министерския съвет, в президентската институция също не разполагат с други официални данни, които да показват, че извън това интервю има промяна в позицията на Германия по тази тема. "Ще наблюдаваме внимателно, считаме, че България заслужава и изпълнява всички критерии", заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

БТА
2331 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
123

2012.08.06 | 12:09

12
И ГОСПОД МРАЗИ БОКО ТИКВАТА И ГРОБ! Тази зима ще се запомни като Бойковата зима. Господ наказва кабинета на Тиквата със най-страшните природни бедствия и стихии за да покаже, че те са корумпирани, мафиоти, агенти на държавна сигурност, милионери натрупали пари на гърба на мизерстващтия народ. Самозабравилата се вихрушка ограби България и бг народа. Глад, мизерия и безработица а управляващтите станаха милиардери и изпратиха уродливите си копелета и внуците си в чужбина. ДА РАЗКАРАМЕ ТАЗИ ИЗМЕТ ПО-СКОРО!
456

2012.08.06 | 19:31

20
Не разбрахте ли че трябва да разкарате първо Станишев, бе идиоти? Докато не го разберете, ще подкрепяме ГЕРБ! Силата на ГЕРБ,е в наглоста на Станишев. Само и заради него ГЕРБ ще получат Втори мандат!

2012.08.06 | 19:31

19
ТОЯ СЕ ОЛЯ.ТОЗИ ШУТ ВЯРВА ЛИ СИ КАТО БРЪЩОЛЕВИ САМО ГЛУПОСТИ.ТОВА ПОСМЕШИЩЕ Е ГОЛЯМ СРАМ.
Винету

2012.08.06 | 19:30

18
СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН! Имахме жаба, след това нервен папагал, в последствие дойде шпионин на ДС и за капак сега имаме Путьо Маринкин! Мамичката да им поебна на всичките!
onq s konq

2012.08.06 | 19:29

17
Естествено че не съм работил в чужбина и нямам никакво намерение да го правя.А колкото до илюэорните права на тамошните работници,които били спаэвани стриктно от работодателя според думите ти-иди го обясни това на оэверената тълпа стачкуващи ежедневно ,дето ги виждаш постоянно по ТВ-то!А понеже твърдиш,че навън никой не работел като "откачен",ще ти дам пример эа работен ден на БГ-доктор в Чикаго/мой приятел/.Ставане в 5.00ч,эакуска,тоалет,път с кола до работа/1 час/,7,30ч е на раб. си място.Връщане в къщи в 19.30ч,вечеря,лягане в 21ч.Събота и неделя эадължително релакс сред природата,эащото иначе е невъэможно да иэдържи на темпото.Вярно е че има пари,но това е эащото няма време да ги харчи!Освен "паэил ме бог от такова ежедневие",друго нямам какво да добавя.
MM

2012.08.06 | 17:54

16
Ами не гласувай за "БСП" и за "ГЕРБ" вече има алтернатива на тея идиоти "България на Гражданите"
samo gerb

2012.08.06 | 16:07

15
ei taka maina ei taka pak za tqh she pusna maina da sa pukat komunist4etata ot qd maina :)))))
ivo

2012.08.06 | 12:10

14
dobre mu e kazal bat boiko da govori laji jalki ste
Пукнете УРОДИ!

2012.08.06 | 12:10

13
Боже! Кака Роса (президентската пачавра) кка има наглостта да се изказва след като фалшифизира изборите по най-долния начин! Мръсна герберастка измет! Дано всички червени изроди гласували за вас да пукант!
Лекар

2012.08.06 | 12:09

11
Този пак отвори торбата с евтини послания и лъжи към дебилите, които гласуваха за него...Явно слуховете за предсрочни избори през есента са верни...Тиквите така са фалирали държавата, че ако си позволят да изкарат следващата зима няма да видят парламент повече...
00

2012.08.06 | 12:09

10
След 22 години Българската Комунистическа Партия (БКП=ГЕРБ) е отново на власт чрез МАНИПУЛАЦИЯ на вота! “Президент” е МАЗЕН КОМСОМОЛСКИ ОЛИГОФРЕН и то с неопределен пол – Росен Плевнениев! “Премиер” е КОМУНИСТИЧЕСКА КЛОЗЕТНА ЧИНИЯ – Гейко Борисов! Цялата местна власт е превзета от бивши военни, полицаи, спортисти и подобни боклуци на ДС! 25 % т.е. само уродливото население е гласувало за тези тъмночервени ИЗВЕРГИ (и то с манипулации)....

Добави коментар

Водещи новини