Георги Георгиев от "Боец": Оставката на Вежди Рашидов е важна гражданска победа

  • 09 август 2023 10:22

  • 1772
  • 6
Георги Георгиев от "Боец": Оставката на Вежди Рашидов е важна гражданска победа
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Оставката на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е важна гражданска победа, коментира Георги Георгиев от сдружение "Боец", организатор на днешния протест пред Народното събрание. Без гражданския натиск онзи ден, това нямаше да се случи, смята Георгиев, цитиран от БТА.

Граждани се събраха на протест пред Народното събрание, обявен заради искане за оставката на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко като депутат. Протестиращите настояват политическите сили да реагират и на действията на двамата заместник-председатели Росица Кирова и Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са, пред които Рашидов е изрекъл непремерените си думи по отношение на жените, жертви на насилие. 

Събралите се поискаха и оставката на министъра на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните заради случай на насилие в системата и шествието се отправи към МВР.

По-рано днес Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко обяви, че подава оставка като депутат и напуска партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и политиката. 

Вежди Рашидов напуска НС, ГЕРБ и политиката

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1772 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.08.09 | 15:54

5
ИМАШЕ ЕДИН СВЕСТЕН ПОЛИТИК И ТОИ НАПУСНА ПАРЛАМЕНТА
Иван

2023.08.09 | 14:05

4
Рашидов е мъж, а Гошо е пълен слагач и боклук!

Добави коментар

Водещи новини