Нов еко-паркинг за 60 автомобила се строи в жк. "Свобода"

  • 07 август 2023 14:39

  • 1496
  • 1
Нов еко-паркинг за 60 автомобила се строи в жк. "Свобода"
© Фейсбук

Нов еко-паркинг за 60 автомобила се строи в жк. "Свобода". Това съобщи във фейсбук кметът на район "Надежда" Инж. Димитър Димов.

"Заедно с общинския съветник Татяна Георгиева продължаваме представянето на новите обекти в район "Надежда" чрез видео обиколка!

Днес се намираме на новия еко-паркинг за 60 автомобила в жк Свобода,, част от европейския проект „URBiNAT“/ Зелен коридор на здравето.

Обновената спортна площадка в двора на 101 СУ "Бачо Киро" в "Надежда" вече е готова

Той се намира до Мини футболен комплекс "Надежда" и е с обща площ 1570 м2 . Предвиждат се два типа паркоместа, изградени с парколементи: 54 стандартни паркоместа и 3 двойни паркоместа за хора в неравностойно положение.

При изпълнението му се залага посаждането на нови дървета и храстова растителност, които ще създават съвременна озеленена паркова среда.

Освен за автомобили, паркингът е предназначен и за паркиране на велосипеди. За целта се използват класически стойки за велосипеди с възможност за заключване.

В северозападната зона до местата за паркиране на велосипеди се предвижда и станция за зареждане на електромобили, която ще бъде монтирана на следващ етап.

Предвиден е монтаж на 6 броя осветителни тела, разположени по периферията на паркинга извън зоните на маневриране и паркиране."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1496 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Евгений Енев

2023.08.07 | 14:53

1
А кога ще има такива и в другите квартали на София !

Добави коментар

Водещи новини