Премахват незаконни постройки в къмпинг "Арапя"

  • 28 юли 2023 18:53

  • 2593
  • 0
Премахват незаконни постройки в къмпинг "Арапя"
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Полиция и представители на община Царево с техника влязоха в къмпинг "Арапя". Причината - предстоящо премахване на десетки незаконни постройки. Акцията се случва в разгара на летния сезон, когато къмпингът е пълен с туристи. Хората казват, че останали изненадани, когато преди няколко дни били разлепени бележки, че събарянето започва от днес.

Акцията в къмпинга разгневи собствениците на каравани.

Според общината собственикът на имота е уведомяван многократно, че къмпингът е незаконен и постройките трябва да бъдат премахнати.

Собствениците на незаконните бунгала в Царево: Нямаме заповед за премахване, пълно е с туристи

"Заповедта не е обжалвана, напротив, община Царево получи уверение от собственика на имота, писмено, че ще премахне доброволно караваните и ги е премахнал. При повторна проверка се оказа, че това не е вярно, не е премахната и за това в момента се пристъпва към принудително премахване с лека техника", обясни пред БНТ Марин Киров, зам.-кмет на община Царево.

Управата на къмпинга твърди, че са опитали да узаконят постройките още преди 4 години.

"Зададохме въпрос на кмета да пуснем молба за узаконяване на къмпинга. Той каза, че не може да се пусне молба, защото подробния устройствен план на Арапя не е влязъл в сила, тъй като някой обжалва", каза Здравко Бардарев, управител на къмпинга.

От общината отговориха, че няма как да бъдат узаконени вече готови постройки. Според местната власт документите е трябвало да бъдат подадени преди построяването на съоръженията. От къмпинга имат възможност отново да кандидатстват за тяхното узаконяване, но едва след като бъдат съборени незаконните 22 постройки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини