РИОСВ: Няма превишения на праговите норми за нефтопродукти в Исперих

  • 28 юли 2023 12:18

  • 244
  • 0
РИОСВ: Няма превишения на праговите норми за нефтопродукти в Исперих
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Резултатите от анализа на почвените проби, взети в гр. Исперих през юни, не показват превишения на праговите норми за нефтопродукти, съобщиха от екоинспекцията в Русе.

Пробонабирането е извършено от Регионална лаборатория-Русе, при извънредна проверка на екоинспекцията след получен сигнали от органите на реда и граждани за нерегламентирано изхвърляне на нефтопродукти в района на съоръжение на ВиК оператора в града.

Експертите на РИОСВ-Русе на място са установили изхвърляне на отпадъчни нефтопродукти в района на съоръжението в имот, стопанисван от местен автосервиз.

Водата в Исперих вече е годна за пиене

На собственика на сервиза са съставени два акта за нарушения на Закона за управление на отпадъците – за нерегламентирано изхвърляне на нефтопродукти и затова, че не е извършена класификация на отпадъците, образувани от дейността на автосервиза. Втора проверка е установила, че дадените предписания за почистване на терена и за издаване на необходимите документи за осъществяване на дейността, са изпълнени. По случая се води досъдебно производство.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини