Събирали на стадиона в Скопие пари за арестуваните българи след мача

  • 28 юли 2023 08:45

  • 9096
  • 0
Събирали на стадиона в Скопие пари за арестуваните българи след мача
© Фейсбук

Снощи, или по-скоро рано тази сутрин, над 1,000 привърженика на "Левски" отказаха в продължение на часове да напуснат стадиона в Скопие в знак на солидарност със задържаните техни приятели, написа във Фейсбук представителят на сдружение "Левски на левскарите" Никола Бушняков. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1282

"Това след изключително сериозен бой с полицията преди мача и угрозата при неподчинение той да се повтори отново след неговия край. В последствие доброволно бяха събрани нужните пари за освобождаване на арестуваните.

Подобно поведение и етика са изключително рядко срещани напоследък, но повече от век неотлъчно съпъстват съществуването на футболен клуб Левски.

Всеки един от нас може да се гордее със случилото се в Македония, а аз същ щастлив, че го видял с очите си и бях малка част от него. (На снимката се вижда кадър от броенето на събраните пари.)"

Вижте близки кадри от нападението над българските футболни фенове в Скопие

Пред БТВ Бушняков разкри, че са арестувани общо 19 души. 17 от тях е трябвало да бъдат освободени след заплащането на глоба от 3 000 евро, събрани на стадиона. Другите двама ще бъдат съдени днес, все още не е ясно обвинението. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
9096 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини