Протест пред парламента заради идеята да се смени националният празник

  • 27 юли 2023 20:10

  • 954
  • 0
Протест пред парламента заради идеята да се смени националният празник
© Булфото (архив)

Граждани протестират пред сградата на Народното събрание с българско знаме и викове "оставка". Събитието е организирано във Фейсбук. 

„Искаме незабавна оставка на това правителство заради идеята да променят датата на националния ни празник“, коментира пред БТА Ганка Миладинова, която беше облечена с тениска с логото на „Има такъв народ“ (ИТН). 

Депутатът от ИТН Ивайло Вълчев каза, че доколкото са разбрали от хората, с които са се срещнали отвън, пововодът за протеста е това, че те също са засегнати от идеята за смяна на националния празник.

Доколкото видяхме са хора, представляващи най-различни политически сили, но не са организирани по политическа линия, посочи той.

По думите му има привърженици на ИТН, но не е организиран от партията централно.

Вълчев: Защо 3 март е проблемна дата, не пипайте историята

Излязохме, видяхме се, поговорихме си с хората и разбрахме, че не им е само 3-ти март проблемът, а се вълнуват от доста други неща, но мисля, че е хубаво, когато има протести навън. Народните представители да не се крият като мишлета по ъглите, а да излизат и да си говорят с хората и да не се притесняват от това каква реакция ще получат, защото тя няма как да е винаги приятна, коментира още депутатът. 

Последвайте канала на

Novini.bg
954 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини