Жители на търговищкото село Голямо ново недоволстват заради безводие

  • 24 юли 2023 16:30

  • 230
  • 0
Жители на търговищкото село Голямо ново недоволстват заради безводие
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Жители на търговищкото село Голямо ново недоволстват заради безводие. Населеното място е на воден режим, а липсата на вода по чешмите се усеща особено тежко през летните месеци и при продължилите дни наред горещини. Затова кметът Огнян Ангелов е депозирал жалба в Общинския съвет в Търговище, която е включена в дневния ред на заседанието на 27 юли, информират от администрацията. 

Местните хора настояват проблемът с липсата на вода да бъде разгледан на заседанието спешно. Идеята е с въпроса отново да бъдат запознати областният управител на Търговище, управителят на "ВиК" – Търговище, представители на Община Търговище, технически лица, специалисти и експерти, познаващи проблематиката. 

Режимното водоподаване предизвиква недоволството на жителите на Голямо ново. „Дочуват се мнения за затваряне на главни пътища и на жп линията, под формата на гражданско неподчинение“, посочва кметът Ангелов в жалбата си.

Въвеждат воден режим в Пазарджишкото село Лесичово

Традиционно през лятото в селото се завръщат и семействата на работещи в чужбина местни хора, разказва той. Проблемът с режимното водоподаване възпрепятства нормалния начин на живот, пречка е и за организирането на сватби и кръщенета. По думите на кмета решение на проблема трябва да се намери в кратки срокове, за да се потуши социалното напрежение и за да се избегнат евентуални здравословни проблеми сред населението. 

По данни на „ВиК“ – Търговище причината за режима в Голямо ново е недостиг на вода в местния водоизточник. В селото се подава вода през 12 часа в денонощието. 

Проверка на БТА показва, че към днешна дата в режимно водоподаване в област Търговище са над 30 населени места. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини