Внимание! Пълнолуние и силни магнитни бури

  • 02 август 2012 20:18

  • 4154
  • 0
Внимание! Пълнолуние и силни магнитни бури
©

Пълнолуние, магнитни бури и подреждане на планети в права линия - това ни е приготвил Космосът до края на следващата седмица, съобщи BTV.

Няма научни доказателства, че магнитните бури, които това лято ни изпраща Слънцето, влошават здравословното състояние. Ако смятате, че пълнолунието ви пречи да спите, причината по-скоро е в жегата, твърди Ева Божурова от астрономическата обсерватория във Варна.

Пълнолунието и силната слънчева активност не носят риск за здравето. Според експерта Луната е малка, а разстоянието до Слънцето е огромно.

При дискомфорт се консултирайте с лекар, но не обвинявайте за това Космоса.

Дори най-силната магнитна буря, която остави без ток половин Канада преди 23 години, влияе само на електрическите системи, но не и на човешкото здраве.

"Когато говорим по телефона, електромагнитните смущения, пораждани от телефонната слушалка, по интензитет са сравними със средно мощна магнитна буря, предизвикана от Слънцето. А когато се намираме до работещи електроуреди, например електромотори, прахосмукачката, това са електромагнитни смущения стотици пъти надвишаващи по интензитет най-мощната магнитна буря регистрирана някога", смята Ева Божурова.

От 11 август преди изгрева ще можем да наблюдаваме астрономическо шоу - подреждането в права линия на Луната, Венера, Юпитер и Меркурий! Този "парад на планетите" е рядко, но познато космическо явление, което обаче не вещае страшни събития, успокояват астрономите.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини