"Люлин 2" скочи срещу застрояване на детска площадка

  • 02 август 2012 17:00

  • 1342
  • 0
"Люлин 2" скочи срещу застрояване на детска площадка
©

Жителите на бл. 222 в квартал "Люлин 2" излязоха на протест срещу решението на Столичния общински съвет за подробния устройствен план, според който ще се построи хипермаркет на единствената оцеляла зелена площ в района. Протестиращите са готови да направят и жива верига, за да запазят единствената детска площадка пред блока си, съобщава БНР.

Сагата не е от вчера. Още през 2001 година общината е искала да построи бензиностанция и газостанция, след това жилищен блок, за да се стигне днес до магазин от голяма търговска верига. Живеещите в бл. 222 сами са посадили над 150 дръвчета, сами поддържат детската площадка и трудно си представят как ще я загубят. Блокът на всичко отгоре пропада и едно строителство би било фатално. Затова те са подготвили възражения до областния управител, омбудсмана на София и столичния кмет с предложение да бъде преразгледано решението на Столичния общински съвет.

"Това, от което имаме нужда, е да се оправи училището във 2-ри микрорайон. Имаме нужда от спортна зала, от културен център, не от магазини, хотели съмнителни", казва една от протестиращите.

Въпреки че на протеста бяха поканени всички групи общински съветници, включително и управляващите от ГЕРБ, дойдоха само тези от БСП.

"Ще поискаме срещи с главния архитект и с кмета на София, за да ги запознаем с вашата подписка, с това безобразие, което се случва тука на тази зелена площ, но ако се наложи ще внесем доклад, с който ще искаме отмяна на това решение", заяви Жельо Бойчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини