Скок в раждаемостта

  • 15 юли 2023 13:11

  • 2076
  • 0
Скок в раждаемостта
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Запазва се тенденцията за ръст на ражданията за първото полугодие в университетската акушеро-гинекологична болница в сравнение със същия период на миналата година.

 В "Майчин дом" през тази година се раждат средно по 10 бебета дневно, като до момента в най-голямата АГ болница в страната са се родили близо 60 двойки близнаци и една тризнаци. 

Момченцето, родено в  първата минута на 1 януари тази година в „Майчин дом", което грабна и приза за първото родено бебе за 2023 г., даде силен старта за бебенцата момченца – за първите 6 месеца родените момченца са със 100 повече от момиченцата, информира Bulgaria ON AIR.

За първите 6 месеца в болницата са полагани интензивни грижи за почти 300 недоносени бебенца, като най-малкото новородено е било малко над 600 грама.

Болница "Майчин дом" увеличи многократно и броя на ендоскопските операции в сравнение с миналата година, съобщават от болницата. До момента са извършени над 3700 операции в АГ болницата, която поема най-тежките гинекологични случаи от цялата страна. Над 10 изключително сложни животоспасяващи АГ операции са извършени от медицинските специалисти на "Майчин дом" за първите 6 месеца на 2023 г.

“Майчин дом“ започва кампания за безплатни прегледи

В последните няколко години СБАЛАГ „Майчин дом" се утвърди като лидер по в три направления - по брой раждания, по извършени гинекологични операции и оперативно лечение на онкогинекологични случаи. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини