Собственик на премахнат павилион пред КАТ - София го премести от другата страна на улицата

  • 13 юли 2023 22:19

  • 3216
  • 0
Собственик на премахнат павилион пред КАТ - София го премести от другата страна на улицата
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Абсурдно развитие по тема от началото на седмицата. Един от 11-те незаконни павилиони пред КАТ-София се премести от другата страна на улицата.

В понеделник той беше първият вдигнат и с него започна процедурата за премахването им. Според кмета на район Изгрев Делян Георгиев в момента павилионът е поставен незаконно в частен имот без необходимите разрешителни.

Павилионът беше първият от 11-те незаконни постройки пред КАТ, които бяха премахнати в понеделник. Днес го виждаме преместен от другата страна на улицата на метри от предишното му място. Преди екипът ни да се опита да се свърже със собствениците, се оказа, че павилионът вече не работи.

Премахват над 400 незаконни обекта в София

"Освен всичко друго, ползвателят се е включил към електропреносната мрежа, което е незконно. Няма право дори върху частен имот да поставя преместваем обект и няма право да извършва търговска дейност без съответните разрешения", посочи пред БНТ Делян Георгиев- кмет на район „Изгрев“.

Районната администрация на квартал "Изгрев" от три години работи по премахването на незаконните павилиони.

"Няма как да удължиш нещо, което е отдадено за десет години и ти да го удължаваш след това без конкурс. Самият факт, че съда се произнесе,че тези павилиони са незаконни говори,че и тогавашния анекс през 2008 година е спорен от правна гледна точка", каза кметът на "Изгрев".

Председателят на СОС Георги Георгиев заяви в ''Още от деня'', че по-голяма част от постройките са били унищожени, а главният архитект веднага е предприел действия след преместването на този павилион.

"Това е безобразие, не е просто безаконие, и то в частен терен е поставен този павилион. Където и каквото искат да местят ние отново ще ги премахнем и ще дойдем отново с техника", каза Георгиев.

Георгиев посочи, че за една година са премахнати 411 павилиона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3216 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини