Новата линия от "Манастирски ливади" вече стига до метростанция "Красно село" в София

  • 11 юли 2023 10:52

  • 5767
  • 0
Новата линия от "Манастирски ливади" вече стига до метростанция "Красно село" в София
© Булфото (архив)

Новата довеждаща линия от кв. "Манастирски ливади" до трамвайно ухо "Бъкстон" от днес  се удължи до метростанция "Красно село".

Тя бе пусната на 12 май т.г. с първоначален маршрут от кв. "Манастирски ливади - Изток" през кв. "Манастирски ливади- Запад", кв. "Павлово" до трамвайно ухо "Бъкстон", припомни зам.-кметът по транспорт, финанси и здравеопазване Дончо Барбалов.

"В натрупаната обратна връзка от потребителите, както и в специално разработеното приложение "BUSINN", се очертаха две основни предложения за подобряване на услугата. Едното е удължаването на линията до метростанцията, а другото, по което активно работи екипа на проекта, е промяна в мобилното приложение за начина на определяне точките за слизане/качване в желаната посока на движение на бусчетата и видимостта им по карата", обясни той във фейсбук.

Автобуси ще возят гражданите от три столични квартала при поискване

Електробусчетата ще запазят до сегашният си график - всеки делничен ден от 6:07 до 22:40 часа. В пиковите часове интервалът на движение ще е от 16 до 18 минути. Услугата може да се използва с всички видове краткосрочни и дългосрочни карти и билети за градския транспорт.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини