Конгрес на спортните журналисти от Югоизточна Европа в Пазарджик

  • 03 юли 2023 07:14

  • 3406
  • 0
Конгрес на спортните журналисти от Югоизточна Европа в Пазарджик
© Novini.bg/ Canva

В деня, в който спортните журналисти честват своя професионален празник, министърът на спорта и кметът на Пазарджик взеха участие в конгреса на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа. Той се провежда в в Пазарджик с участието над 80 спортни журналисти от България, Унгария, Гърция, Турция, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Черна гора, Молдова и Кипър.

"Щастлив съм, че за първи път в 45-годишната история на тази Европейска асоциация в ръководството ѝ има представител на България", заяви министърът на спорта Димитър Илиев към Найден Тодоров, който е член на Изпълнителния комитет на Европейската асоциация.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов изтъкна сериозните инвестиции, които общината прави в сферата на спорта. С 53 клуба в 33 вида спорт и с годишна общинска субсидия от около 10 млн. лв. Попов обобщи, че Пазарджик годишно печели между 1500 и 1800 медала от национални, европейски, балкански и световни първенства. Повод на конгреса в регионалния исторически музей - беше открита експозиция "Личности и събития в българския спорт".

Novini.bg отново на челното място в престижна класация на Ройтерс за журналистика

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3406 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини