Водещите новини! Синът на Цончо Ганев купил апартамент за 200 000 лв. на 17-годишна възраст. В Русия издадоха смъртна присъда на Пригожин? (и още…)

  • 30 юни 2023 18:48

  • 3308
  • 0
Водещите новини! Синът на Цончо Ганев купил апартамент за 200 000 лв. на 17-годишна възраст. В Русия издадоха смъртна присъда на Пригожин? (и още…)
© Getty Images/Булфото/YouTube/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 30 юни   

 

Младият Силвестър Ганев, син на депутата от "Възраждане" Цончо Ганев, придобива скъп апартамент на 17 години. Това показва справка на Bird.bg в имотния регистър.

Апартаментът се намира в Горна Баня и е придобит изгодно за общо 197 442 лв. или 1100 евро на кв.м. В цената влиза и подземен паркинг.

Синът на депутата не може да вземе ипотечен кредит на тази възраст. В декларациите на баща му има влог в евро, но не и такава голяма сума.

Синът на Цончо Ганев купил апартамент за 200 000 лева на 17-годишна възраст

***

„В Русия издадоха смъртна присъда на собственика на частната армия "Вагнер" Евгений Пригожин, предаде израелската медия мигнюз.

Изданието от близкоизточната страна интерпретира изказване на началника на Главното управление на разузнаването към украинското военно министерство Кирило Буданов. "Федералната служба за сигурност (ФСС) в Москва е получила заповед за ликвидирането на Пригожин", каза той.

„Нареждането е издадено броени дни след неуспешния опит на Пригожин да влезе в руската столица (23 – 24 юни). То идва лично от Владимир Путин", допълни мигнюз, която се позова на високопоставения военен.

В Русия издадоха смъртна присъда на Евгений Пригожин

***

„База на руската частна армия "Вагнер" бе ударена в Източна Либия", предаде Би Би Си.

Според източник, пожелал анонимност, атаката е била извършена тази нощ, а нейната цел е била военното летище "Ал Харуба" на около 150 километра от град Бенгази.

„На територията на аерогарата са разположени бойци от "Вагнер". Не разполагам данни за жертви", каза събеседникът на британската медийна корпорация.

Удариха с дронове база на "Вагнер" в Либия

***

Къмпингуващи сигнализират за "кафяво" море

***

Софийският градски съд задържа за постоянно в ареста съдията от Търговище Мирослав Митев, арестуван преди дни с подкуп. Той беше заловен с белязани пари, поискани от обвиняем по негово дело. Определението подлежи на обжалване.

Оставиха в ареста хванатия с подкуп съдия

***

Съдът в Харманли прие, че това е дребно хулиганство и му наложи административна глоба от 500 лева.

Припомняме, че след катастрофата мъжът се заключи в дома си и повече от 12 часа полицаите са го чакали да излезе и да се предаде.

Самокатастрофиралият полицай от Харманли бе глобен за хулиганство

***

Натискът върху членове на ВСС, "Осемте джуджета" и спирането на избора на нов главен прокурор влизат в следващото заседание на ВСС

***

Официалната визита на бившия главен прокурор Иван Гешев в САЩ през май, само дни след взрива до кортежа му, е струвала 35 009,60 лева и е платена от бюджета на прокуратурата.

След въпрос на Ивайло Мирчев: Гешев е похарчил 35 хил. лева за визитата си в САЩ през май

***

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е издал заповед за укрепване на северното (беларуското) направление, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва като причина за това факта, че в Беларус се намира ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин.

Зеленски издаде заповед за укрепване на беларуското направление

***

Пожар избухна днес в завод за рециклиране в Тузла – най-източния район на Истанбул, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Пожарът бушува близо до линията „Мармарай“ (транспортно съоръжение с железопътна линия за пътнически и товарни влакове, което включва тунел на дълбочина от 60 метра под водите на Босфора). Поради тази причина временно бе преустановено движението на влакове по линията.

Пожар избухна в Истанбул

***

На 89-годишна възраст почина една от легендите на Холивуд - актьорът Алън Аркин. Новината бе съобщена от синовете му Адам, Матю и Антъни, предаде "Дейли мейл".

Носителят на „Оскар" е починал в дома си в Карлсбад, Калифорния.

На 89 години почина легендарният актьор Алън Аркин

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3308 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини