Водещите новини! ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се събират на срещи всеки вторник. Министър Тагарев за помощта за Украйна (и още…)

  • 27 юни 2023 19:04

  • 823
  • 0
Водещите новини! ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се събират на срещи всеки вторник. Министър Тагарев за помощта за Украйна (и още…)
© Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 27 юни   

 

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в медиите, че народен представител от 49-о Народно събрание евентуално е извършил престъпление против правата на гражданите. Конкретно престъпление по чл. 162 от Наказателния кодекс.

В хода на проверката ще се установи дали чрез слово, печат, или чрез други средства за масова информация, чрез информационни системи или по друг начин народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност. 

ДАНС и ГДБОП започват проверка на Костадин Костадинов

***

„Българското правителство или това, което беше назначено от американския посланик за българско правителство, обяви война на българска политическа партия“. 

… Така лидерът на "Възраждане"  е приел апела на премиера Денков за спиране на призивите за насилие и агресия, които той отправя във "Фейсбук".

Костадинов обвини правителството в неофашизъм, отрече "Възраждане" да провокират насилие

***

Една малка извадка – колкото за добиване на представа – но с коментар в скоби:

„Той нарече управляващите „неофашисти“ и отрече „Възраждане“ да са такива“

***

Изненадващо в Народното събрание се появи и премиерът акад. Николай Денков. На срещата ще присъства и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. В НС влезе и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, както и външният министър Мария Габриел.

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се събраха на лидерска среща, Борисов си тръгна

***

„Днес обсъдихме, че комуникацията трябва да стане много по-регулярна. Определихме, че всяка седмица ще имаме среща във вторник. Ще присъстват лидерите на партиите и премиерът Денков, както и вицепремиерът Габриел“.

Кирил Петков обяви какво са се разбрали с ГЕРБ-СДС след лидерската среща

***

„Това е начинът трайно да гарантираме стабилност в региона и да не ни се налага да заделяме допълнителни средства от тези, които има заделени", уточни министърът. 

На въпрос каква е помощта, която страната ни предоставя на Украйна, министърът отговори: „Няма авиация в това, което даваме на Украйна, и няма тежка бронетанкова техника“.

Министър Тагарев за помощта за Украйна: Няма авиация и тежка бронетанкова техника

***

Асен Василев: Проектобюджетът е готов, ПП ще има кандидат за шеф на БНБ

***

Александър Лукашенко съобщи, че основателят на „Вагнер” Евгений Пригожин е в Беларус, твърди държавната информационна агенция БЕЛТА, цитирана от Би Би Си.

Лукашенко потвърди: Пригожин е в Беларус

***

„Проваленият бунт в Русия през уикенда показва, че президентът Владимир Путин разрушава собствената си страна“, заяви днес германската министърка на външните работи Аналена Бербок, цитирана от Ройтерс.

Бербок за бунта на "Вагнер": Путин разрушава собствената си страна

***

Русия нанесе днес ракетна атака по комплекс от постройки в украинския град Кременчук, който се намира в Централна Украйна, заявиха украински представители, цитирани от Ройтерс.

Русия удари пак украински град навръх годишнината от смъртоносна атака

***

Земетресение с магнитуд 4,1 бе регистрирано днес в източния турски окръг Елязъг, съобщава правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Земетресение разлюля Източна Турция

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
823 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини