Водещите новини! Игор Гиркин настоява Пригожин да бъде обесен публично. Мирчев: Органите да не се правят на слепи за „Възраждане“ (и още…)

  • 26 юни 2023 19:04

  • 1592
  • 0
Водещите новини! Игор Гиркин настоява Пригожин да бъде обесен публично. Мирчев: Органите да не се правят на слепи за „Възраждане“ (и още…)
© Getty Images/Телеграм/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 юни   

 

С решения №444 и №445 от 23 юни 2023 г. Министерският съвет на Република България прие нов пакет от военна и военно-техническа помощ за Украйна в изпълнение на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 г.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Правителството одобри нов пакет военна помощ за Украйна

***

Лидерът на наемниците каза още, че целта е била да се направи протест срещу неефективното водене на войната в Украйна, а не да се свали правителството в Москва.

Пригожин с разкрития за преврата, проговори за края на "Вагнер"

***

Едно от главните действащи лица, участвали в подпалването на войната в Донбас през 2014 г. – признатият за терорист Игор Гиркин, призова шефът на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин да бъде обесен публично.

В своя канал в Телеграм Гиркин, който предпочита измислената фамилия Стрелков, продължава да дава идеи как да се спаси Русия от задаващата се катастрофа в Украйна.

Игор Гиркин настоява Пригожин да бъде обесен публично

***

Преговорите за деескалация на ситуацията със собственика на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин са започнали още на 23 юни (началото на бунта), но те не са дали резултат, съобщават източници на руското опозиционно издание "Медуза". А още в средата на деня на 24 юни Пригожин е започнал да се опитва да се свърже с Кремъл и дори "се опита да се свърже с Владимир Путин, но президентът не искал да говори с него".

Преговорите за деескалация с Пригожин започнали в петък, но Путин не си вдигал телефона

***

„Европа ясно помни последния път, когато политик смяташе едни хора за по-долни от останалите и искаше "тази уродлива измет да бъде унищожена". 

Време е българските правораздаващи органи да спрат да се правят на глухи и слепи за абсолютно недопустимите и редовно приканващи към насилие изявления на "Възраждане" и техния лидер. 

В европейска България няма място за унищожителни идеологии“.

Ивайло Мирчев: Правораздаващите органи да не се правят на глухи и слепи за приканващите към насилие изявления на "Възраждане"

***

Атанас Славов: Според мен и колеги от ВСС процедурата за нов главен прокурор трябва да бъде прекратена

***

Във вторник ”Продължаваме Промяната”, “Демократична България”, “Спаси София” и “Екипът на София” ще обявяват общата си кандидатура за кмет на София.

ПП, ДБ, “Спаси София” и “Екипът на София” представят утре кандидатурата си за кмет на София

***

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова Европейския съюз да „ускори поражението на Русия“, като увеличи още повече подкрепата си за Украйна, информира Ройтерс.

Кулеба с призив към ЕС: Ускорете поражението на Русия, като увеличите още подкрепата за Украйна

***

Японското правителство заяви, че ще координира действията си с останалите държави от Г-7 при обсъждането на положението в Русия след краткотрайния бунт на наемническата военна компания "Вагнер", и добави, че заслужава да се обърне сериозно внимание на развитието на ситуацията, предаде Киодо. 

Японският премиер заяви, че Г-7 ще координира действията си след бунта на "Вагнер"

***

Официално днес около 2 милиона мюсюлмански поклонници започнаха ежегодното поклонение хадж, като след като обиколиха най-свещеното място на исляма - Кааба - излязоха от Мека и се събраха в огромен палатков лагер в близката пустиня за ден и нощ на молитва, предаде Асошиейтед прес.

Около 2 млн. мюсюлмани започнаха поклонението хадж в Саудитска Арабия

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини