Пловдивчанката Анна Василева спечели бронз за България на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

  • 23 юни 2023 16:02

  • 511
  • 0
Пловдивчанката Анна Василева спечели бронз за България на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Анна Василева спечели бронзов медал за България в дисциплината 200 метра плуване свободен стил в четвъртия ден от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин, стана ясно от пост в социалните мрежи на Сдружение "Паралелен свят". 

Анна Василева е на 21 година от град Пловдив и е студент първа година в Национална спортна академия "Васил Левски". Тя тренира плуване в ПК "Пловдив 2019" с личен треньор Иванка Ишева. Състезателката участва за пръв път на Световни летни игри на Спешъл Олимпикс и се състезава в 100 м и в 200 м свободен стил. Финалът на Василева на 100 м е на 24 юни 2023. 

Стилияна Николова спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика

Иванка Ишева, личен треньор на Анна, припомня началото на пътя към тази победа. "Удовлетворена съм, че съм си свършила работата и съм помогнала на Ана да стигне до тук. Преди пет години, когато я вкарах за първи път във водата, мислех че ще я удавя. Бях с нея вътре и за 40 мин четири пъти аспирира вода. Бях уплашена, чудех се дали да се откажа и само защото ме хвана срам от родителите, казах че ще опитам пак. И така до днес", каза за БТА Иванка Ишева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
511 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини