Текстът не се препоръчва за хора, чувствителни към американски бойни комари

  • 21 юни 2023 15:52

  • 2351
  • 0
Текстът не се препоръчва за хора, чувствителни към американски бойни комари
© Getty Images/Novini.bg

Никъде по празници, чествания, походи, преходи, шествия и т.н. събирания и мероприятия не съм видял да се веят американски знамена. Руски обаче – бол; дори по български национални празници. Но копейкин и копейките ни обясняват (след инструктаж в посолствоТО, ама тяхното си), че сме окупирани от САЩ. 

Как става тая работа, кой знае? А, ако сте се сетили наскоро за Манол Пейков, то вероятно е било подсъзнателна асоциация с Късопешков (дето му е къса пешката, нали) – покрай еуфорията за пилона. На това му се вика динамично асоциативно мислене. Виждате новина за пилонна дисфункция и издигане на най-високия пилон на три морета и веднага се сещате за поговорката кое какво компенсира; и оттам – се сещате за Късопешков. Ето това е динамично асоциативно мислене. 

Както и да е, признавам си, че сложих това интро на новината, само за да пресея читателската аудитория, че нещо много киселяци напоследък живеят в интернета. 

Има една африканска поговорка, според която „Дете, което не е прегърнато от селото, ще го подпали, за да почувства топлината му“. Аз имам подозрението, че много хора не са били прегръщани в тая държава – от бивши футболисти и спортни деятели, през бивши историци и политически деятели, та до пилонаджиите. И сега се опитват да ни подпалят, просто за да почувстват малко топлина и те…

Като сме почнали с новинарския миш-маш и интересните наблюдения, да продължим по същия начин. Напоследък намерих някои интересни неща из пространството; и, като игнорирам киселяците, намирам, че положението е малко турски сериал – бавна драма с елементи на балкански трилър, никога несвършваща, но с очаквано развитие. 

Например, Гонзо, след мача със Сърбия, вика, че по трибуните имало (негови думи) „платени“. Което само потвърждава моето подозрение, че трябва да ти плащат, за да гледаш националите. 

И това се случва съвсем малко, след като каза, че литовците, видиш ли, са инсценирали свинщината в съблекалнята след българските национали, за да ни очернят. Защо биха го направили, изначало…? Б@ ли го? Сигурно е част от световния заговор на илюминатите срещу България. Може Сорос да им е платил. Но да се върнем на по-новите постижения. 

Гонзо защити Боби Михайлов, ръководството на БФС, националния отбор, оплю Бербатов и „опозицията“ и ги нарече „аматьори“. Но това за „платените“, дето били на стадиона, за да освиркват Михайлов и БФС, най ме впечатли. Докато политиците се правят на футболисти, футболистите неусетно са започнали да се правят на политици. Пълен набор от опорки изля Гонзо, с „черешката“ най-отгоре: ПЛАТЕНИТЕ. Това, за мене, си е изказване на политик, срещу когото са направили протест или изказване на политически удобен по време на протест срещу работодателя му. Както и да е. Тъжна работа, ама трябва да се смеем, че е по-добре така. 

А, да – наплю и хората със социални мрежи, за да е пълно „шапка от фолио“ положението. Умението винаги другите да са виновни е много полезно. Предвиждам силно бъдеще на Гонзо в политиката.  

Гонзо бесен: скочи на част от публиката, журналисти, хората със социални мрежи и опозицията

***

Междувременно лицето на един „орган“ се из…каза. Как ѝ беше името Момчилова казала, че клането в Буча било украинска пропаганда. После се чудим що държавата ни (не само по пилона) прилича на централно-азиатски Съветистан. 

Между другото, от украинското посолство, за разлика от нашите „държавници“ и „институциЙ“, имат позиция по темата:

 

***

Нали споменах пилона; най-накрая на този текст ще пусна един много интересен коментар по темата, който намерих в миш-маша. Ще го пусна нередактиран – в оригинал, в края. 

Преди това един друг коментар, една друга находка, която много ме развесели:

„Ние сме нетрадиционно българско семейство:

1. Къпем се редовно
2. Гледаме децата ни да получат добро образование и да спортуват
3. Алкохол пие само жената
4. Не сме държавни хрантутници
5. Не крадем данъци
6. Нито един, включително и децата не напредва с връзки
7. Дворът ни е чист
8. Стремим се да не притесняваме съседите
9. Нямаме пластични корекции
10. Колите ни не са по-скъпи от къщата, в която живеем
12. Не слушаме чалга и не друсаме гюбеци
13. Не харесваме руснаци
14. Обичаме Европа и нейната култура
15. Даряваме
16. Думата на всеки един от нас тежи
17. Не лъжем
18. Не харесваме войни, сатрапи, диктатори, милиционери и доносници...

А бе, живеем на ръба на джендърството“.

 

***

А сега, нещо сериозно. Дами и господа, другари и другарки, станете на крака и изслушайте пресконференцията на ген. Кирилов, който громи империализЪма и американските комари.

Какво мигате тъпо, сериозно ви говоря. Човекът е главнокомандващ войските за радиационна, химическа и биологична защита на Руската федерация. И обяснява как американски бойни комари затрудняват православната победа на царя на вселените. 

В бой идут одни комары…

 

***

И сега, обещаният текст за пилона. За ПИЛОНА. 

„Набрах смелост и се качих с приятел на Рожен...

Вандал вилнее...кални коловози прерязват поляните...тежки машини ровят... Поразията е голяма...Дълго ще зарастват раните на Планината.

И никой не е в състояние да го спре...

Симеон Караколев...виден реализатор на събори...Председател на овцевъдите...

Пилон...да събирал  българите....Не Симеоне..твоят пилон не разделя, той разцепва българите...Сигурно пилон ще има...и кметът на Смолян вече изчислява колко хиляди ще дийдат...Сигурно ще дойдат ..и кебапчета и бира...Е .и ансамбъл Родопа Сеир ще има...И Лили Иванова ще пее за любов и раздели...

И се питам, защо не го поби тоя колец в средата на България, в родният ти  Велико Търново...нали там е Царевец?...

Не ми говори за дати ,метри и годишнини. Зад красиви думи, да криеш грозните си дела.

Престъпник си Симеоне...Поругаваш планината...Невежеството ти и комплекса за някаква значимост са достойни за изучаване в учебниците...

Знаеш ли какво е история, какво е символ...какво е святост...

В България има светини, които се произнасят шепнешком : Батак, Перущица, Копривщица, Клисура, Сопот, Карлово...Петрова нива, Роженски Събор...Хайдушки поляни с Кольо и Пеьо Шишманов

...Поклон и смирение...И вейка не се кърши или камък да се измести...

Ти си позволи от лакомия и простотия да поругаеш Памет и Святост!

За байряка искаш ли да поговорим?...Помниш ли на миналия Събор дето го простна на ската...колко метра,  та децата го направиха на пързалка...Закон има ,,,закон за Националният флаг, ама ти закони не преизнаваш...важен е бабаитлъка.И килепира.

От паметен Родов Събор , който възпява тъга, горест и Любовта на Рофинка, ти го превръщаш в Събор на овцевъда...

Запомни сребролюбецо - Господ Бог не даде в тия земи големи световни умове...даде Родопа Планина и Родопската песен...Неповторима незабравима  песен, която е душата на тая Планина...Дари България с Бойка Присадова, Сестри Кушлеви, Надежда Хвойнева, Чилингира...Валя Балканска и Христина Лютова...Мислиш ли, че Лили Иванова е подходящата за тия поляни...Или твоят любим Багатур с ерзац театрото си, ще замести легендата за Момчиловските и Славейновските кехаи...

Не гази с калните си ботуши Паметта и Величието на планината Родопа!Бог вижда...Рожен , тук Родопа говори с Бог !“
 

Последвайте канала на

Александър Томов
2351 0

Свързани новини

Водещи новини