София: Евакуираха от закъсали коли петима души, сред които и деца

  • 16 юни 2023 10:00

  • 1901
  • 0
София: Евакуираха от закъсали коли петима души, сред които и деца
© Булфото (архив)

През изминалата нощ са постъпили 63 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София-град и област София, съобщават от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Сигналите са главно за наводнени обекти в района на кварталите „Симеоново“, „Драгалевци“, бул. „Симеоновско шосе“ и „Околовръстното шосе“ на София, както и в софийските села Яна и Бухово в район „Кремиковци“.

Получени са и няколко сигнала за блокирани автомобили и граждани от високи дъждовни води, които не могат да се оттекат в канализацията на „Околовръстен път“.

Фандъкова: Нивото на река Искър се е покачило със 70 см

На „Околовръстен път“ в участъка между бул. „Черни връх“ и бул. „Симеоновско шосе“ от закъсали три леки автомобила са евакуирани петима души, сред които жена и две деца.

Два екипа са работили и по отводняване на двете платна за движение при подлезите на бул. „Сливница“ и „Лъвов мост“ и на подлеза при НДК.

До 6 часа тази сутрин служителите на ГДПБЗН са отреагирали на над 30 сигнала за наводнени обекти и улици, вследствие на падналият интензивен валеж от дъжд на територията на София. За нормализиране на обстановката на територията на столицата са работили осем екипа с 27 пожарникари и осем автомобила.

Към 7 часа тази сутрин на територията на София служителите на пожарната продължават работата по 20 действащи сигнала за отводнявания на обекти. Служителите на ГДПБЗН продължават работата по отработването на получените сигнали.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини