Зелени площи в "Люлин" стават сметища и паркинги

  • 12 юни 2023 09:41

  • 726
  • 0
Зелени площи в "Люлин" стават сметища и паркинги
©

Едни казват, че едно време хората ги е било страх да ходят в „Люлин“, сега - също, други припомнят шегата от соц-времето, че са направили квартала, за да покажат, че на запад не се живее добре.

Тази седмица фокусът в сутрешния блок на БНР-Радио София е именно в този голям квартал в едноименния столичен район.

Защо в кв. "Мусагеница" косят ливада до средата?

За него разказа Светлана Михайлова, която живее в „Люлин“:

„Кварталът е с 10 микрорайона. Наред с проблемите има и някои хубави неща - доста е зелен, има големи булеварди, улици, макар и не без дупки. „Люлин-6“ е в центъра на района. Често в зелени площи можеш да се натъкнеш на боклуци.

В края на улица 604 между блоковете 605 и 604 има една доста голяма зелена площ, която изглежда много добре, но всъщност вътре е сметище. Доскоро стояха изоставени коли, които след множество сигнали ги вдигнаха. Но все още има много боклуци и изоставени строежи, които изглеждат доста фрапантно.“

По думите на Михайлова има проблеми, които са срещат навсякъде в София – например безразборното застрояване в различни стилове и санирането на парче.

Метрото е чудесен транспорт, но не е достатъчен и може да се каже, че в квартала не е много добре свързан. Най-невралгичните точки по отношение на паркирането е пред общината и до метростанцията, защото там няма буферен паркинг и колите престояват в локални платна, дори в зелените площи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини