Отпускат над 5 млн. лв. за довършването на Колежа в Пловдив

  • 08 юни 2023 12:21

  • 437
  • 1
Отпускат над 5 млн. лв. за довършването на Колежа в Пловдив
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Общинските съветници на Пловдив отпуснаха 5 158 647 лв., с които работата по довършването на стадион "Христо Ботев" да продължи още през т. г.

Парите обаче бяха взети от параграфа в разчета на бюджета "Други дейности по транспорта, пощите и далекосъобщенията" и от заложеното за отчуждаване, а не както предвиждаше зам.-кметът по строителството Пламен Райчев - от ремонти на обекти, сред които детски градини и площадки, новия плувен басейн и улици, предава "24 часа".

"Спрели сме се на няколко обекта, знам, че е чувствителна темата с детските градини, но те няма да може да бъдат довършени до края на тази година", обясни в началото на дебата Райчев. Той увери, че работата по обектите няма да спре.

"Това е лъжа и показвате пълно непознаване на процеса на строителството, а вие сте зам.-кмет именно по това", реагира независимият съветник Слави Георгиев. Тъй като той е активен по всички въпроси, председателят на "Алтернатива за Пловдив" Николай Радев го попита за кмет ли ще се кандидатира. 

Веселка Христамян от ДБ възрази, че не трябва да се пипат средствата за детски градини и здравеопазване, и обяви, че на следващата сесия ще представи слайдшоу в какво състояние са общинските ДКЦ-та. 

Колежа в Пловдив получи разрешително за ползване

"При всички положения ние трябва да завършим това, което сме започнали. Но не трябва да се посяга на средствата за детските гради и площадки", заяви председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев.

Той предложи сумата от 4 479 751 лв. да се вземе от  "Други дейности по транспорта, пощите и далекосъобщенията", а разликата до необходимите над 5 милиона да бъдат пренасочени от средствата за отчуждаване. Идеята му беше подкрепена от 30 съветници, против нямаше 12 се въздържаха. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.08 | 13:21

1
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 5800 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини