Водещите новини! Грозни скандали от обичайните заподозрени в първия работен ден след избора на кабинет (и още…)

  • 07 юни 2023 19:21

  • 1778
  • 23
Водещите новини! Грозни скандали от обичайните заподозрени в първия работен ден след избора на кабинет (и още…)
© БНТ/Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 юни   

 

Грозни скандали белязаха първия работен ден в парламента след избора на нов редовен кабинет в България. Една от партиите даде заявка, че не е там, за да работи, а за да пречи на другите да работят. 

***

Главни действащи лица отново бяха депутатите от „Възраждане“, които тръгнаха към парламентарната трибуна, когато на нея излезе депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. 

Това стана след гласуването дали Делян Пеевски да стане част от комисията по конституционни въпроси. Това стана факт със 109 гласа „за". Подкрепата дойде от ГЕРБ - СДС, ДПС и ИТН. 

„Против" гласуваха ПП-ДБ и БСП. 

От „Възраждане" бяха в залата, обаче не участваха във вота и така помогнаха на избора на Пеевски, чрез „игра с кворума“. 

Божанков искаше да обясни вота си „против“ назначаването на Пеевски, но от „Възраждане“ скочиха и не позволиха на депутата да говори. 

Нов скандал в НС - Пеевски стана член на комисията по конституционни въпроси, "Възраждане" пак налетяха на Божанков, заседанието бе прекратено

***

Трибуната на Народното събрание не е лична собственост...

Недопускането до изказване е пряко нарушение на правилника на НС, както и правото на свободно изразяване.

Костадинов се зарече: Няма да допуснем лицата Божанков и Пейков на трибуната

***

„Разговорите, които се водиха с "Възраждане", през цялото време те казваха: Вижте ПП и ДБ ще подкрепят предложението на ДПС. Видяха, че ние не подкрепихме, а те не гласуваха. Защо - с липсата на гласовете им резултатът е Пеевски да е част от комисията“.

„Тук сме в български парламент, всеки един депутат е тук с гласовете на българските граждани. Никой няма  правото да цензурира изявата на български народен представител", коментира Петков пред репортерите, след като напусна стаята на Костадинов.

Пак скандал се завихри в НС, след като Кирил Петков влезе в стаята на "Възраждане"

***

„Говорих за това, че е важно да продължим да оказваме помощ на Украйна. Това е изключително важно за гарантиране на нашата сигурност“.

На въпрос имало ли е ново искане от Украйна за военна помощ, министърът каза: „Засега не са ми представяни конкретни документи, но следващата седмица има министерска среща в Брюксел, която ще се предшества от среща във формат „Рамщайн“ и предполагам, че там ще придобия по-ясна представа за конкретните искания в момента, нуждите се менят постоянно, ще видим с какво можем да помогнем“.

Министър Тагарев: Ще дадем помощ на Украйна след решение на НС

***

Той призова министрите си да действат експедитивно и решително, за да реализират успешно поставените задачи. 

Нямаме време, никой няма да ни даде сто дни. В медиите излязоха информации за раздадени, предоставени средства в доста големи размери, става въпрос за милиарди левове, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно. 

Появи се информация, че има забавени процедури в някои министерства, от които могат да настъпят загуби в големи размери“, добави той и помоли министрите си да проверят излязлата по медиите информация.

Акад. Денков: Нямаме време, никой няма да ни даде сто дни

***

„Отново ще разчитам на професионализма на Павел Тонев и Румен Спецов, за да бъде наваксано изоставането от над 1 млрд. лв. в събираемостта на бюджетните приходи. Нужни са спешни действия и мерки за мобилизиране на усилията на приходните администрации“.

Това заяви министърът на финансите Асен Василев.

Връщат и Павел Тонев за шеф на Агенция „Митници“

***

Трусът е регистриран на 17 км източно от Пловдив, на 15 км югоизточно от Раковски. Дълбочината на труса е 2 км.

Земетресението е усетено в София. Свидетели го определят като силно.

Силно земетресение разтърси България

***

Русия има интерес от унищожаването на язовирната стена, за да задържи украинската армия, която този понеделник започна атаки в Донецк и дори имаше опасност да пресече р. Днепър и оттам да се придвижи към южните части на страната. Руското разузнаване се запозна с доклади, предупреждаващи за възможна атака по устието на Днепър, която сега обаче е неосъществима поради покачването нивото на реката.

Взривяването на язовир "Каховка": Путин повтаря стратегията на Сталин

***

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс официално започна кампанията си за спечелване на номинация на Републиканската партия за президент с видеообръщение, в което обеща, че "предстоят най-добрите дни за най-великата нация в света", съобщава БТА.

Майк Пенс започна кампанията си за президентската номинация на Републиканската партия на САЩ

***

Шофьор бе глобен с 121 000 евро във Финландия заради превишена скорост, съобщиха световните агенции.

В скандинавската страна санкциите за нарушения на пътя са на базата на финансовото състояние на провинилия се водач. В конкретния случай става дума за Андерс Викльоф, който е един от най-заможните финландци.

Заради превишена скорост: Богаташ отнесе глоба от 121 хил. евро във Финландия

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1778 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Manolov

2023.06.08 | 15:47

23
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се по имейл: ( pacific-loan.service@outlook.fr ) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

2023.06.08 | 00:29

19
youtube.com/watch?v=UPLQY0zodVg

2023.06.08 | 01:01

22
Давай Коце, България те обича!

2023.06.08 | 00:54

21
Възраждане е единственото спасение за България!

2023.06.08 | 00:45

20
ПУТИН, РАДЕВ, ЛУКАШЕНКО, МИТРОФАНОВА ВЕЧНА ДРУЖБА БРАТУШКИ!

2023.06.07 | 23:36

18
предатели на отечеството ни рушат постиженията на социализма вече 33 години и отново се опитват да ни продадат на неофашистите. И сега не ви искаме нородоотстъпници. Няма сила на света, която да изтрие любовта ни към братушките! Тя е дълбоко в сърцата ни, а вие не сте! И сега народът ни отново ще се надигне срещу фашизма. И братушките пак ще ни освободят. Слава на братска Русия!

2023.06.07 | 23:24

17
Възраждане е единственото спасение за България!

2023.06.07 | 22:56

11
Голям зор да ни вкарат в еврокочината.

2023.06.07 | 23:16

16
Да пребъде дружбата ни с братска Русия!
VII

2023.06.07 | 21:03

6
Тези няколко нещастници не са интересни гадното е че има хора които вкараха тези гамени в Парламента и отново показахме че сме лош материал!Гъзолизците на Радев и пионки на ДС влязоха в парламента благодарение на многото наивни хора които вярват на тия клоуни без да се замислят или не могат

2023.06.07 | 23:14

15
Иначе не ти е гадно, че такива като те,бе вкараха крадци мутри и шарлатани, също гледам не ти е гадно, че гавазина на тато болшевика тиквен е там.

2023.06.07 | 23:13

14
Иначе не ти е гадно, че такива като те,бе вкараха крадци мутри и шарлатани, също гледам

2023.06.07 | 23:12

13
Иначе не ти е гадно, че такива като те,бе вкараха крадци мутри и шарлатани, също гледам

2023.06.07 | 22:58

12
ПУТИН, РАДЕВ, ЛУКАШЕНКО, МИТРОФАНОВА ВЕЧНА ДРУЖБА БРАТУШКИ!

2023.06.07 | 22:55

10
Слава на Русия! Слава на Путин! Слава на братушките!

2023.06.07 | 22:55

9
Да пребъде дружбата ни с братска Русия!
Путинолизци гадни

2023.06.07 | 22:38

8
Шепа фашизоидни, русофилистични пръдльовци смушават работата на НС. Да ги изритат от там и да се приключи.

Добави коментар

Водещи новини