Нови 32 двойки родители на новородени в Хасково получават финансова помощ

  • 06 юни 2023 16:39

  • 584
  • 0
Нови 32 двойки родители на новородени в Хасково получават финансова помощ
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Нови 32 семейства или двойки получават финансови помощи за новородено или осиновено дете в Хасково. Нарочната общинска комисия одобри такъв брой молби на последното си заседание, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Разгледаните заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за живородено или осиновено дете са били 38, от които има пет отложени за следващо заседание и един отказ.

От началото на годината досега общо 85 семейства са получили финансова помощ. Нейният размер е равен на минималната работна заплата. Родителите на родените в тази календарна година бебета получават сума в размер на 780 лв. Заявление за получаване на помощта се подава до шест месеца от раждане на бебето при условие, че родителите отговарят на изискванията, припомнят от общината. Те са да имат постоянен адрес в общината, да имат средно образование и непрекъснати здравно-осигурителни права. Освен това трябва да са над 18 години и да не са им отнети родителските права. Право на помощи имат родители с до трето дете включително, предаде БТА. 

СЗО: Всеки шести човек е засегнат от безплодие

Еднократните помощи за новородени се отпускат по Правилник, приет с решение на Общинския съвет от 26 юни 2020 г. Миналата година бяха подпомогнати 212 родителски двойки с общата сума от 175 300 лева. 

Калина Христова
584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини