Погребват с "Девойко, мари хубава" загиналата народна певица в жестоката катастрофа край Пловдив

  • 02 юни 2023 13:25

  • 6949
  • 1
Погребват с "Девойко, мари хубава" загиналата народна певица в жестоката катастрофа край Пловдив
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Десетки се прощават с народната певица и дългогодишен преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив Диана Иванова. Тя загина на 30 май около 15,40 часа в село Марково след сблъсък между два автомобила, в единия от които е пътувала. Погребението е днес.

"Покрусени сме от внезапната смърт на Диана. Не мога да говоря от мъка", каза през сълзи Вили Кирова, пише 24 часа.

Тя участва в смесения вокален състав "Младежки сърца", който Иванова ръководеше. Преди седмица хорът на Марково се върна със завоювано първо място от фестивал в с. Чавдар.

Съкрушена от внезапната кончина на певицата е и кметицата на селото Десислава Терзиева. "В понеделник имаме събор в Марково и с нея уточнявахме програмата и участието на "Младежки сърца", обясни Терзиева. Тя също е на погребението.

"Диана е емблематично име за Марково", каза Терзиева.

Народна певица е загиналата жена в тежката катастрофа край Пловдив

Всички хористи са на поклонението в храма на гробищата. Иванова ще бъде изпратена с песента "Девойко, мари хубава", изпълнена от акордеониста Борис Христев, тъй като 14 години е пяла в неговия оркестър. Самата певица многократно споменавала, че иска да бъде погребана по този начин.

Тя оставя дъщеря, зет и две внучета. Преди 26 г. съпругът й Митко също си отива от този свят, загинал в автомобил. Самата Иванова е от Габрово и много хора от родния й град също са дошли в Марково да я изпратят.

Росица Валентинова
6949 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Manolov

2023.06.02 | 15:55

1
Предложение за инвестиционен заем за земеделие и промишленост Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

Добави коментар

Водещи новини