Деца раждат, а прокуратурата мълчи

  • 30 юли 2012 09:53

  • 1061
  • 1
Деца раждат, а прокуратурата мълчи
©

Все по-често малолетни и непълнолетни момичета стават майки, сигнализираха лекари от Многопрофилната болница във Враца. Според медиците, година и половина след тревожното писмо от главния прокурор тези случаи да се криминализират, все още няма осъдени за блудство с малолетни.

Няколко пъти е скочил броят на невръстните майки, казаха от родилното отделение във Враца. По думите на д-р Жана Станева, началник на „Неонатология" - Враца, всяко малолетно момиче, което постъпва за раждане, се съобщава в Агенцията за закрила на детето. По думите на Димитрийка Цанова, директор на Регионалната социална служба - Враца, за миналия месец се оказа, че има 11 такива случая. Д-р Станева разказа за драстичен случай, при който 14-годишно момиче ражда от 36-годишен мъж. Според нея би било логично и нормално да има някаква съдебна отговорност за тези хора, които блудстват с малолетни.

От социалната служба са категорични, че всеки такъв случай трябва да се разследва. При такива лица трябва да се проследи как е станало това забременяване, дали е насилствено. Това е работа на прокуратурата, не е наша работа. Нашата работа е да ги подадем на прокуратурата, разказва Димитрийка Цанова.

От Районната прокуратура казаха, че не могат да предоставят информация дали вече има заведени дела, защото не водели такава статистика.

Последвайте канала на

1061 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мен

2012.07.30 | 19:31

1
Предлагам евтаназия на майките докато са още бременни. Иначе после ще трябва да харчим грешни пари и за чавето. Моля, гласувайте.

Добави коментар

Водещи новини