Димитър Илиев: Трябва да се повишат санкциите за пияните шофьори

  • 28 май 2023 16:58

  • 667
  • 1
Димитър Илиев: Трябва да се повишат санкциите за пияните шофьори
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Да се повишат санкциите за шофиращите след употреба на алкохол.

Това предлага рали-пилотът Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти. "Прекалено леки са мерките, които се вземат срещу употребата на алкохол. Би трябвало да бъде инкриминирано като деяние и да бъдат много тежки последиците за хората, които си позволяват подобен тип поведение", каза той пред БНР. 

МВР установи нови 42 пияни и 12 дрогирани шофьори

Необходимо е и да се повиши и контролът от страна на държавата в малките населени места, където много често се правят пътни нарушения, смята Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти. Той предупреди абитуриентите да не сядат на вратите на автомобилите: "Това е нещо, което е изключително опасно и рисково, много лесно може да се стигне до падане. Бих приветствал младите хора, абитуриентите, да проявяват разум", добави той. 

Протест срещу жертвите на пътя

В над 20 града на страната днес се провеждат протести с искания за по-строги наказания срещу шофьорите, употребили наркотици и алкохол, и за виновниците за тежки катастрофи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
667 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В

2023.05.28 | 17:26

1
Това го чуваме всеки път и нищо.Само си чешате езиците.

Добави коментар

Водещи новини