Водещите новини! Радостин Василев заяви: „аз винаги говоря само истината“, а след това се оплете в обяснението как и защо е записвал (и още…)

  • 26 май 2023 18:54

  • 2227
  • 6
Водещите новини! Радостин Василев заяви: „аз винаги говоря само истината“, а след това се оплете в обяснението как и защо е записвал (и още…)
© Булфото (архив)/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 май   

 

„За записа пуснат от Радостин Василев на пресконференцията му днес. Репортерът в мен веднага хвана няколко фактологични несъответствия в думите му“. Това написа Васил Иванов в профила си във "Фейсбук".

„Той заяви, че онлайн заседанието на ръководството на ПП е започнало около 10 ч. вечерта и е завършило в 3 ч. през нощта. По думите му към 12.30 през нощта (по средата на заседанието) решил да си легне и тогава пуснал да се записва, за да може на сутринта да чуе какво е станало, какво се е говорило и какво се е решило след това. Та ако е пуснал да записва от 12.30 през нощта, защо тогава разполага и днес пусна запис на цялото заседание (5 часа), което е започнало в 10 ч. вечерта - два часа и половина преди 12.30 през нощта, когато решил да си легне и пуснал да записва по тази причина...!?“

От тук следва въпроса каква всъщност е истинската причина Радостин Василев да запише цялото заседание. И дали каза истината на пресконференцията днес, че направил записа защото решил да си легне към 12.30 през нощта и така да чуе на сутринта какво са говорили докато е спал. Повтори го няколко пъти на пресконференцията, която всеки може да види в интернет. На нея между другото поне три пъти заяви: "Аз винаги говоря само истината".

Васил Иванов уличи в лъжа Радостин Василев

***

„Наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България, включително "Възраждане" тази сутрин, а след пресконференцията и БСП“.

„Трябва ни редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген. Това е главната причина за днешната атака“.

Кирил Петков обяви каква е главната причина за днешната атака срещу ПП-ДБ

***

Депутатите приеха окончателно да има механизъм за контрол върху главния прокурор. Това стана по време на заседанието на парламента, на което се гледат на второ четене промените в НПК.

Часове след като парламентарната Правна комисия прие промените на второ четене, внезапно те бяха вкарани и в пленарна зала. Това не се хареса на голяма част от депутатите.

Окончателно: Ще има механизъм за контрол върху главния прокурор

***

Измениха мярката за неотклонение на Димитър Желязков - Митьо Очите от „домашен арест“ в „парична гаранция“ в размер на 20 000 лв. Апелативният съд в София потвърди определението на Софийски градски съд от 11.04.2023 г.

Апелативните магистрати отхвърлят протеста на прокуратурата, която настоява лицето да остане с мярка „домашен арест“, както и жалбата на подсъдимия, който настоява за намаляване размера на паричната гаранция.

Окончателно: Митьо Очите излиза на свобода

***

СГП се самосезира за убийството на Къро

***

„… Дотогава хиляди потребители бяха напуснали платформата, коментира BBC. Фоад Дабири е отговарял за сектора за растеж и в профила си пише, че докато е бил част от компанията е преживял "две различни епохи" - преди и след като Туитър е купен от Илън Мъск“.

Главният инженер на Туитър напусна

***

Президентът на Сърбия Александър Вучич е подписал нареждане за повишаване на бойната готовност на частите на армията на Сърбия на най-високо ниво и им е наредил спешно да тръгнат в посока административната линия с Косово, съобщава в. "Вечерне новости".

Вучич повиши бойната готовност на армията до най-високо ниво

***

Гръцкият евродепутат Ева Каили, известна от корупционния скандал „Катаргейт“, ще се върне в Европейския парламент другата седмица и ще продължи да изпълнява задълженията си, заяви адвокатът на Кайли Михалис Димитракопулос пред телевизия „СКАЙ“.

Ева Каили се връща в ЕП на позицията си от другата седмица

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2227 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
о да

2023.05.27 | 05:32

6
ИСТИНАТА ЧЕ СИ ЧЕРВЕН БОКЛУК
PaulaFox

2023.05.27 | 00:52

5
❤️Поpнo игра с истински момичета. Играйте, чатете, срещайте се в реалния живот ➤ Ja.cat/xgams
Радостин Василев е единственият

2023.05.26 | 22:30

3
Почтен политик и мафията води жестока война срещу него чрез медиите, видяхме нашите медии колко са неутрални и колко ги е грижа за народа. Българите трябва да застанем зад него иначе ще го унищожат.
ГОРЧО

2023.05.26 | 22:57

4
Ако мафията води жестока борба с Радостин битката отдавна да е приключила! Та си го отглежда и го пуска когато тябва да сее раздор!
Ккво?

2023.05.26 | 20:16

2
Поредната игричка на гела! Сглобки на които може да се върже само малко дете или пълен идиот! Не ни занимавайте с тоя !
Няма как да си евpoатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.05.26 | 19:04

1
БИЛ СЕ ОПЛЕЛ. ТОВА Е ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ ДА ПРЕГАЗИ ПЕШЕХОДЕЦ И ТЕ ДА МУ ТЪРСЯТ ПРЕГЛЕД НА КОЛАТА.

Добави коментар

Водещи новини