Руснаците тестват нов звукозаписен бизнес у нас

  • 26 май 2023 14:31

  • 5702
  • 0
Руснаците тестват нов звукозаписен бизнес у нас
© Pixabay/Novini.bg

Руснаците явно са решили да отворят нов бизнес у нас – звукозаписен. Въпросът е дали ще върнат и „Мелодия на годината“ и „Златен Орфей“…

Кандидати за слава – бол. 

Логото на новата звукозаписна компания ще е служебен гълъб на мира, държащ провален мандат в човката, на червен фон с малък зелен чорап в долния ляв ъгъл. 

Онзи ден видяхме, че руснаците са си прожектирали малко пропаганда и в „културния“ център (по-известен сред софиянци като „Кагебето“). „Културен“ център – чудо, високи, красиви, стъклени фасади, останали БЕЗ нито една капка червена боя по тях. Знаете ли защо останаха без капка червена боя? Защото бяха пазени от полицаи безчет. А не като Дома на Европа, който се предоставя за рисувателни занимания на малко-, средно- и напълно неграмотни със специални нужди – да си мятат боя по него. Руския го пазим. Тука е така. 

По същото време записите летят по зали за пресконференции като плочи на Лили Иванова на среща на випуск 1962.

Някои викат: „Гела е ухо!“, ама какво от това, важното е, че беквокалистките от Столетницата и партия Надграждане подеха мелодията и запяха. В Зеленочорапия сега е спокойно и уютно, готвят се за уикенда с касетка на Кобзон и доволно потриване на ръце. 

Междувременно, Гела заяви, че от вчера е с охрана. Страхува се. Не стана ясно защо – вероятно планира да прави турне с компилацията си „Дъ бест ъф Гела vol. 1&2“ и се притеснява, че ще го налазят фенки, а той е срамежлив. 

Някои викат, че продуцентът бил един шофьор на самолет, който обитава висок етаж на „Дондуков“ и преди всичко най-обича Русия и Митрофана. Хората шушукат, че шофьорът на самолет със зелените чорапи бил очарован от възможността да провали още едно съставяне на правителство, защото служебните му гълъби му носят истинска радост – особено с възможността да изпълнява всички прищевки на шефовете му от кремълската звукозаписна индустрия. 

Запознати с навиците на Зеленочорапски припомниха, че той е назначил шефовете на звукозаписните служби у нас, сменяйки старите с негови си хора. 

После припомниха, че кандидатите за правителствена сцена обещаха да изчистят тия звукозаписни служби от нефелни ръководители и е възможно въпросните нефелни ръководители да са се допитали до Зеленочорапски, който да им е подхвърлил, че е добре да пратят някой немирник като Гела да запише един сетлист от Дъ бест изпълнения, да ги смесят и компилират и да излязат на пазара с разтърсващ продукт, който да забави изпълнението на плановете за правителство. Демек: да пр**бат кабинета, за да може служебният гълъб на мира да продължи да изпълнява нарежданията на кремълската звукозаписна индустрия. 

Някои започнаха да питат защо Зеленочорапски пак се бави и протака мандата, при положение, че най-после имаме разбирателство и стиснати ръце. Как защо? Кремълската звукозаписна индустрия има планове за цели развлекателни програми тук – с цветна пропаганда с четирихилядни кълбета и салтоморталета, с мятане на копейки, с късане на ризи, с руски песни и филми за войната (и новата, и старата), които иначе ще се провалят. 

Така има шанс да пропаднат преговорите, да няма кабинет и всичко да си продължи, както си е; а и развлекателната програма да се изпълни пред ахналия български народ. 

Така всички ще са доволни – и гълъбът, и Зеленочорапски, и нефелните ръководители на звукозаписните служби, и Столетниците, и Надграждане, и Копейкин, абе – всички. Освен българският народ, но от неговото мнение, така или иначе, за последен път се е интересувал Аспарух, когато е питал дали искат да спрат в това блато на кръстопътя. 
_______________

P.S.  За всички вярващи в истинността на всички записи на руската школа и кремълската звукозаписна индустрия, ето ви подарък – снимка на Леонардо и Мона Лиза, позиращи пред завършения шедьовър. 

Последвайте канала на

Александър Томов
5702 0

Свързани новини

Водещи новини