Не се свали бариерата на жп прелеза между Първомайци и Правда, докато минава влак

  • 15 май 2023 19:56

  • 2216
  • 1
Не се свали бариерата на жп прелеза между Първомайци и Правда, докато минава влак
© bulphoto (архив)

Видеоклип в социалните мрежи предизвика остри реакции. На кадрите се вижда жп прелез с неработеща сигнализация, който създава опасност за шофьори и пешеходци. Видеото показва как автоматичният прелез не работи и рампата не е пусната, докато профучава влак.

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" заявиха, че съоръжението не е работило временно заради ремонт на релсите.

Клипът е заснет сутринта на 12 май край жп прелеза между горнооряховските села Първомайци и Правда, докато преминава влакът по линията София - Варна. Доника Димитрова  живее на метри от жп прелеза. Казва, че дневно два или три пъти по линията преминават влакове и досега не е имало неизправност с автоматичния прелез. 

Влак помете кола на неохраняем жп прелез

"Не съм видяла досега, защото виждам всеки ден тук наредена опашката - през прозореца ги виждам. Не съм забелязвала да няма бариера. Може и инцидентно да е!", коментира Доника пред Bulgaria ON AIR. 

Преди 7 години на същия прелез двама загинаха, след като влак помете автомобил, опитал да прекоси релсите при спуснати бариери. 

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" потвърдиха, че на 12 май в 10:42 часа автоматичният прелез не е работел заради няколкочасов ремонт на релсите. В тези случаи машинистите се предупреждават да се движат със скорост от 15 км/ч, с включена звукова сигнализация и да изчакват на прелеза, като спазват всички инструкции за безопасност. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Куцаров

2023.05.18 | 08:10

1
Това са глупости влака беше спрял изчака колите да минат подаде звуков сигнал и мина със 5 км.вчас!

Добави коментар

Водещи новини