Водещите новини! Пригожин с нецензурен коментар за руското командване. Тагарев: На парада в Москва всички се държаха все едно са на погребение (и още…)

  • 09 май 2023 19:22

  • 2332
  • 3
Водещите новини! Пригожин с нецензурен коментар за руското командване. Тагарев: На парада в Москва всички се държаха все едно са на погребение (и още…)
© Getty/YouTube/NovaNews/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 май   

 

Собственикът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин направи днес двусмислен и нецензурен коментар относно тези, които ръководят войната на Русия срещу Украйна, с което рискува да си навлече още повече гнева на Кремъл, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

По време на дълга тирада, отнасяща се до липса на муниции за компанията "Вагнер", воюваща в Източна Украйна, Пригожин спомена лице, което той нарече "щастлив дядо", който си е мислел, че всичко е било наред с военната кампания, която в Москва наричат "специална военна операция". 

Пригожин с нецензурен коментар за руското военно командване

***

„Веднага след нахлуването на Русия в Украйна имаше КСНС, на който всички се обединиха, че парите за отбрана трябва да се вдигнат. Днес е странно, че служебното правителство не предлага повече средства за отбрана. 

Пари, които се дават за пенсии на бивши военни, се отчитат като разходи за отбрана“.

„Не разбирам как беше възстановен надписа върху Паметника на съветската армия. Този надпис е една лъжа. От какво ни освобождава Съветският съюз? България не е участвала във военните действия срещу Съветския съюз. Съветският съюз ни окупира. 

Този паметник е един тотем на превъзходството на Москва над България, който ни кара да се чувстваме зависими от Русия. 

Днес парадът в Москва беше много минорен. Всички лидери, включително и чуждестранните, се държаха все едно са на погребение. Русия категорично губи и психологическата война. Самите руски медии внасят страх в населението си“.

Тодор Тагарев: На днешния парад в Москва всички се държаха все едно са на погребение

***

Във Варшава "поздравиха" руските дипломати със сирени

***

Украинските военни заявиха, че руските сили продължават да атакуват източния град Бахмут, като не са спазили крайния срок за превземането му преди празника 9 май, когато в Русия се отбелязва победата над нацистка Германия през Втората световна война, съобщи Ройтерс.

Украйна: Руските сили не спазиха крайния срок за превземането на Бахмут

***

Можеше да не допуснем израелския експерт до мястото на взрива в близост до кортежа на главния прокурор Иван Гешев", посочи Сарафов. 

Както прокуратурата навлезе в политиката, така и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата трябва да промени доста от публичното си говорене, от своя облик, трябва да излезе от парламента и ромските махали, да се върне в съдебните зали. Прокуратурата трябва да излезе от много места", добави Сарафов.

Борислав Сарафов: Обмислям да предложа освобождаването на Ясен Тодоров

***

След признанието за фалшификации в Пловдив: Прокуратурата проверява кметските избори от 2015 г.

***

Бивш председател на ОИК-Пловдив призна: Фалшифицирах местния вот заради заплаха към децата ми

***

Читател на Novini.bg изпрати до редакцията ни нови кадри от момента след тежката катастрофа, която стана през нощта на 7-ми срещу 8-ми май на столичните бул. „Сливница“ и бул. „Константин Величков“.

Появиха се нови кадри минути след тежката катастрофа на бул. "Сливница"

***

Искрени съболезнования на семействата на загиналите деца. Съсипани са три човешки живота. Това е пълна трагедия. Моето дете, може и в училището да попитате, никога не е употребявало нито алкохол, нито наркотици“, каза през сълзи Марио Антонов, бащата на момчето, причинило страшния инцидент.

Проговориха родителите на задържания за жестокия инцидент на „Сливница"

***

Мнозинството в Европейския парламент подкрепи днес въвеждането в ЕС на Истанбулската конвенция. Предвижда се евродепутатите да гласуват утре решение, с което да дадат възможност на Съвета на ЕС да предприеме съответните стъпки с квалифицирано мнозинство, предаде БТА.

„ЕС е съюз на равенството, където всеки би трябвало да живее без насилие“, отбеляза пред евродепутатите еврокомисарят по въпросите на равенството Хелена Дали. 

Тя добави, че Европейската комисия приветства въвеждането на Истанбулската конвенция.

Мнозинството в ЕП подкрепя възможността ЕС да въведе Истанбулската конвенция

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2332 3

Коментари 3

Добави коментар

2023.05.10 | 01:39

3
Мисирка проста да се наричам , първа радост е за мен !
Ххс

2023.05.09 | 21:34

2
Бе и тагаренко прилича н изнасилен невестулка, ама не спира д си показва мършавата муцуна навсякъде
Бати

2023.05.09 | 21:17

1
Бълвоча

Добави коментар

Водещи новини