Светият синод: Да не превръщаме децата в безцеремонни личности

  • 26 юли 2012 21:34

  • 1241
  • 4
Светият синод: Да не превръщаме децата в безцеремонни личности
©

Светият синод на Българската православна църква (БПЦ) излезе със становище относно предвижданите промени в Закона за детето.

Според висшите духовници, разпоредбите давали прекалено много права на децата без насрещни задължения, а родителите се поставяли изцяло в подчинение на своите рожби и им се отнемали правата спрямо тях.

"Нужно ли е - за да се покаже, че се проявява грижа за децата на България - да се създават условия за узаконяването на тяхното превръщане в безцеремонни личности, които ще живеят и растат със съзнанието, че са изключителните носители на права в дома, а оттам и в училището, до такава степен, че да могат да злоупотребяват с тях и да въвличат родителите/учителите си в съдебни саморазправи?”, пише в становището на Светия синод.

Според Светия синод въвеждането на часове в училище по репродуктивно здраве и семейно планиране щяло да свали границата на възрастта, в която децата започват сексуални отношения.

Висшите духовници са възмутени също така от обстоятелството, че проектозаконът поставя родителите в подчинение на държавата по отношение на децата. "Държавата не може да бъде по-добър родител за детето от същинските му родители. Изолираните примери на родители, които не се грижат добре за децата си, не бива да лишават от права останалите."

Последвайте канала на

Десислава Станева
1241 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
dada

2012.07.27 | 11:50

4
светия сигод да си гледа педалите в него ,и да се моли за опрошение на греховете на собствените си членове , че не остана божа заповед на не са нарушили и да се скрият по дупките сви да м=не се показват много
Бог да я прости- БПЦ!

2012.07.27 | 11:50

3
Едно време Висоцки пееше: "Но и в церкве все не так, все не так как нада....."Ебати и педалско-доносническото сборище! Тия въобще вярват ли си, че някой нормален за нещо им вярва!!??
dsa

2012.07.27 | 11:50

2
bradati kurvi

2012.07.27 | 11:50

1
типичният наш висш (и не само) духовник е доста безцеремонен, което е доказателство, че тия неща не зависят от стари и нови закони

Добави коментар

Водещи новини