От 10 май пускат движението по ул. "Чепинско шосе"

  • 03 май 2023 12:33

  • 270
  • 0
От 10 май пускат движението по ул. "Чепинско шосе"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Очакваме да приключи изпълнението на долния слой асфалт на "Чепинско шосе" до 9 май, след което от 10 май ще се пусне движението с временна маркировка. Това обяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти по време на проверка на ремонтните дейности там.

„Едни от ключовите инфраструктурни обекти, които изпълняваме в момента, са "Чепинско шосе" и ул. "Езерата". Към момента движението се извършва към с. Негован през улица "Езерата," която предстои да бъде затворена за ремонт от 10 май, а маршрутът ще бъде насочен през "Чепинско шосе", посока Чепиници“, обясни тя.

Тя призова надзорът да контролира изключително сериозно дейностите по участъка заради предстоящите дъждове, по време на които не може да се полага асфалт. 

Зам.-министър: 8 хиляди км пътища у нас са разбити

По думите на Фандъкова ремонтът е на близо 10 км пътища в район "Нови Искър", по които хората минават ежедневно.

Шест километра е новият асфалт на "Чепинско шосе" и три километра и двеста метра на ул."Езерата",  добави столичният градоначалник, цитиран от БТА.

Кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева каза, че пътят е дълго чакан от жителите на населените места и че са много доволни, че заложените срокове се спазват, въпреки лошото време. По думите ѝ пътищата, които се ремонтират, обслужват шест от най-големите населени места в район "Нови Искър" и обхващат някои от най-големите промишлени зони в района. 

„От утре ще бъде затворено движението по ул. "Кукуш" в участъка от бул. "Сливница" до 90-градусовия завой“, каза зам.-кметът на Столична община в направление "Обществено строителство" Ангел Джоргов. Причината за това е полагането на последния пласт асфалт на ул. "Кукуш", район "Илинден". 

Припомняме, че от началото на март беше възстановена работата по втория етап от цялостната реконструкция на ул. "Кукуш" и ул. "Йосиф Щросмайер" в район "Илинден" 

Последвайте канала на

Владимир Василев
270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини