МВнР: Още двама българи са евакуирани от Судан

  • 29 април 2023 13:05

  • 467
  • 2
МВнР: Още двама българи са евакуирани от Судан
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

С полет с помощта на министерството на външните работи в България се прибират още двама наши сънародници, евакуирани от Судан. През последните дни от там успешно бяха изведени 34-ма наши сънародници.

"Война, ужасна война" - така описа пред "Хоризонт" ситуацията в Судан Ясер Махмуд - един от последните евакуирани българи, който се прибира в България с друг наш сънародник с полет, осигурен от българското външно министерство.   

"Да, стреля се - въоръжените сили, армията, RSF, въоръжени банди нападат хората, така че от три страни и не знаеш от кого да се измъкнеш първи."

Последните двама евакуирани българи вече са в безопасност.

Българин е бил нападнат в Судан, по-късно е евакуиран

На въпрос трудно ли е било извеждането от страната, българинът отговори:

"Много, много трудно, много трудно, нашето външно министерство и нашето посолство в Кайро хората свърши голяма работа. Пристигнахме вече в Кипър, довечера, живот и здраве, се прибираме в България. Всичко е наред засега. От нашето пособство бяхме посрещнати в Кипър, направиха хората каквото е необходимо, хората направиха просто чудеса."

Последвайте канала на

Калина Христова
467 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.04.29 | 14:05

2
Е,какво дирят на майка си в п.,,тката чак в Судан?Вазелин ли?
Емѝ...

2023.04.29 | 13:12

1
Вече вдигам тарифата за орална любов. Сами виждате ,че доларите който ми дават от американското посолство се обезценяват. От днес ,ще взимам двойно и за анален секс!

Добави коментар

Водещи новини